Beşiktaş'ta hedef Javier Hernandez

Beşiktaş'ta hedef Javier Hernandez
Ara transferde kadrosuna bir forvet oyuncusu katmak isteyen Beşiktaş rotasını İngiltere'ye çevirdi. Siyah beyazlılar, West Ham United forması giyen ‘Chicharito’ lakaplı Meksikalı golcü Javier Hernandez için girişimlere başladı.

Hücum bölgesinde büyük sıkıntı yaşayan Beşiktaş, Ocak ayında sorunu kökten çözmek istiyor. Bu doğrultuda çalışmalara erkenden start veren Siyah-Beyazlı yönetim, Avrupa’da temaslarını sürdürüyor.

İlk olarak Mario Gomez ile dirsek teması kuran ancak görüşmelerden henüz sonuç alamayan Beşiktaş, rotayı İngiltere’ye çevirdi. Hedefteki adam; Chicharito... West Ham United’ta bir türlü istikrarlı olarak forma şansı bulamayan ve artık düzenli oynayabileceği bir takıma gitmek isteyen 30 yaşındaki Meksikalı forvet, sezon başında da Kartal’ın gündemine gelmişti. Ancak o günkü şartlarda bu transfer gerçekleşmemişti. Yönetim bu kez çok daha ısrarcı.

YARIM SEZON KİRALAMA

Fanatik gazetesinin haberine göre, West Ham ile 2020’nin Mayıs ayına kadar sözleşmesi bulunan yıldız oyuncu için kulübüne yarım sezonluk kiralama teklifi yapılacak. Oyuncu cephesiyle görüşmelere başlayan Beşiktaş, olumlu geri dönüşler aldı. Londra kulübü zorluk çıkartmazsa bu transferin gerçekleşme ihtimali çok yüksek.

TRANSFER KAYNAĞI VİDA

Devre arasında sadece forvete değil, sağ beke de takviye yapmayı düşünen Beşiktaş, mecburen oyuncu satarak kaynak oluşturacak. En fazla para getirecek isim ise Domagoj Vida olarak görülüyor. Dünya Kupası’nda Hırvatistan formasıyla yıldızlaşan Vida için sezon başında Premier Lig ekiplerinden teklifler vardı. İngilizler’in yanı sıra menajerler başka ülkelerden de yönetime öneri sunuyor. Yönetim, Ocak ayında cazip bir resmi teklif gelmesi durumunda Vida’yı satacak. Teknik direktör Şenol Güneş’in de performansından tam olarak memnun olmadığı Vida’nın satışına onay verdiği öğrenildi.

İlgili Haberler