Beşiktaş'ta kavga büyüyor

Beşiktaş'ta kavga büyüyor
Beşiktaş yönetici Mesut Urgancılar, kulübün eski yönetimini yolsuzluk ile suçladı.

Türk futbolunun devlerinden Beşiktaş’ta, eski ve yeni yöneticiler arasında yolsuzluk polemiği yaşanıyor. Hürriyet gazetesinden İsmail Er’in haberine göre eski başkan Fikret Orman’ın ekibinde yer alan Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun 5 Nisan’da paylaştığı, “Belgeli konuşalım. Hiç gizli kalmasın” tweetiyle başlayan eski ve yeni yöneticiler arasındaki söz düellosu büyüyor. Mahmutyazıcıoğlu daha sonra tweetlerde mevcut başkan Ahmet Nur Çebi’nin İhale Komisyonu Başkanı olduğu Vodafone Park’ın inşaatında yolsuzluk yapıldığını iddia etti ve sadece 6 dakika oynamasına rağmen 7 milyon Euro’ya mâl olan Aras Özbiliz’in transferinden Erdal Torunoğulları’nı sorumlu tuttu. Torunoğulları da Aras’ın, dönemin başkanı Orman’ın isteğiyle makul şartlarda alındığını belirtip, yönetimden ayrıldıktan sonra da sözleşmesinin uzatıldığı cevabını verdi.

“TALİSCA TRANSFERİ İMKÂNSIZ”

Eski yönetime yönelik tüm iddiaların muhatabının esasında Fikret Orman olduğunu söyleyen Urgancılar, “Kimsenin şüphesi olmasın. Suçlu kim ise cezasını çekecek. En önemli problemlerden biri; Bankalar Konsorsiyumu ile yapılan anlaşma. Bu anlaşma nasıl yapıldı, niye yapıldı anlamak mümkün değil” diye konuştu. Urgancılar, eski futbolcuları Talisca’nın transferinin imkansız olduğunu belirtirken, “Çin’deki maaşından yüzde 70-80 indirim yapsa bile önümüzdeki sezon bizim bütçemiz için uygun olmayabilir” ifadelerini kullandı. Koronavirüs salgınının yol açtığı maddi kayba da değinen Urgancılar, “Son 20 günde bizim yıllık gelirlerimizin yüzde 25’inin buhar olduğunu görüyoruz” dedi.

“FEDERASYONA BAŞVURUDA BULUNDUK”

Mesut Urgancılar, teknik direktör Mesut Bakkal’ın ‘Mesut bir adamın hikayesi’ adlı kitabında yer alan, “Denizlispor’da futbol oynadığım dönemde Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldığımız maçtan önce Galatasaray’dan teşvik primi almıştık” şeklindeki iddiasına ilişkin şunları söyledi: “Mesut Bakkal’ın itirafları neticesinde Türkiye Futbol Federasyonu’na bir başvuruda bulunduk, cevabını bekliyoruz. Evde boş oturmak yerine ‘1986-87 şampiyonu Beşiktaş’ açıklaması yapıp özür dileyebilirler.”

OTOPARKTA KiM KiMLE ORTAK? 

Şu otopark hikayesinin anlatılmasını beklerdim. Kimin kiminle nerede ortak olduğunu herkes yazıyor.

KOCAELi BiRLiKSPOR’A VERiLEN PARA TARTIŞMA YARATTI 

Kocaeli Birlikspor ile yapılan anlaşmada diğer tarafa ödenen 1.3 milyon lira nerede? Bir yönetici takım almaya çalışmış, diğer yönetici vazgeçirmeye çalışmış.

12 KiŞiLiK LOCAYA 16 KOLTUK DÖŞENDi

Yönetici olmadan önce maçlara gelmemiş olabilirsiniz ancak neden 12 koltuklu locaya 16 koltuk döşetip 12 koltuklu loca faturası keserek Beşiktaş’ı 113 bin dolar masrafa sokarsınız?

MERTCAN TRANSFERi VE OTEL FATURALARI

Trabzonspor’dan Mertcan Çam’ın transferi, uçak seyahatleri, otel konaklamaları... Otellerde kimler konakladı da fatura Beşiktaş adına kesildi?

36 MiLYONLUK ÇEK MUAMMASI

Kafelerde insanların darp edildiği bir Kuzu İnşaat hikayesi var. Hiçbir şey alınmamış, Beşiktaş’ın 12 tane çeki 36 milyon liraya bir firmaya verilmiş. Sonra bunlar geri alınmış, bazıları hâlâ kayıp.

HANi DAVAYI KAZANMIŞTIK?

Orman Bakanlığı ile Ümraniye hakkında görülen davanın kazanıldığı söylendi. Bu kazanıldığına dair hiçbir evrak bulamadık. Avukatlarımız adliyeye gittiklerinde, “Siz ne saçmalıyorsunuz, davayı kaybettiniz” demişler.

FUTBOLCUYA CEZA ÖDEYEN KULÜP!

Bir futbolcuyu çağırıp, “Biz sana 2.8 milyon Euro’luk borcumuzu 13 Mayıs’ta değil de 31 Mayıs’ta ödeyelim. Zamanında ödeyemezsek de 600 bin Euro ceza payı verelim” denmiş. Bunların belgesi var.

BORÇ 712 BiN EURO CEZASI 400 BiN EURO

Bir kulübe 712 bin Euro borcunuz var; ‘Bunu 4’e bölüp şu günlerde ödeyelim’ diyorsunuz. Ödemiyorsunuz ve 400 bin Euro daha ceza yiyorsunuz. Sonrasında o kulüp Beşiktaş’ın Avrupa kupası gelirlerine el koyuyor.

PERSONELE DEĞiL MENAJERLERE...

Bir futbolcunun menajerine UEFA’nın belirttiği yüzde 3’lük pay oranına rağmen yüzde 10’un üzerinde ödeme yapılmış. Bu ödeme ile kulüp personellerinin 4 aylık maaşı ödenebilirdi.

ea9c5fb2-e1a0-434e-b99a-76949bad67a6.jpg