Beşiktaş'ta seçimi Orman kaybetti

Beşiktaş'ın 34. başkanı Ahmet Nur Çebi. Camiada oluşan Fikret Orman alerjisi bu sonucu getirdi. Adları "Fikret'in adamları"na çıkmış birtakım medya mensuplarının çabası da Serdal Adalı'nın kazanmasını sağlayamadı.

Bunca pompalamaya ve "yandaş kalem"lere rağmen aradaki fark için hezimet diyorum. Düşünün Çebi 5.009 oy alırken Adalı'nın topladığı 2.983.

Halen Belçika'da yaşayan dostum Miran Akçar'ın Çebi ile çalıştığı uzun yılları hatırlıyorum. Uzak yol kaptanı olan bu kardeşim yıllar önce "Beşiktaş'ın gelecekteki başkanı" demişti.

Son olarak eski başkan vekili Levent Erdoğan'ın TRT Spor'da söyledikleri yenilir yutulur cinsten değildi. Orhan Ayhan'la programında kongrenin sonucunu adeta bildirmişti. Serdal Adalı'nın şahsında Fikret Orman'ın da ipini çekmişti.

Gönül hikayeleri

Eski başkanın zamparalık öyküleri ise akıllardan çıkacak gibi değil. Daha karısından boşanmadan misafiri olduğu yata kucağına aldığı kadınla gelen birini kamuoyunun kabul etmesi mümkün mü? Bu yetmemiş gibi M. Ali Erbil'in oğlu Sadi'yi doğuran hanımla yaşadığı maceralara ne demeli?

Amaç başka

El ele dolaşmalar, kimseyi takmayan tavırlar bardağı taşırdı. Arada ben iyi babayım tavırlarının bir kamuflaj olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.

Orman "geride bıraktığı ekonomik enkaz"ın hesabını mutlaka verecektir.

Beşiktaş tribünlerinin "Fikret paralar nerede?" şeklindeki sloganlarının susması sadece aklanmaya bağlıdır.

Denetim meselesi

Levent Erdoğan'ın Orhan Ayhan'a yaptığı zarar-ziyan hesabı ve "hakkımı helal etmiyorum" çıkışı çok önemli. "Stat bile kulübün değil" demeye getirmesine şaşırmadım. Bütün karanlık noktaların aydınlatılması şart.

En kısa zamanda bağımsız kuruluşlarca "denetim yapılmalı." Böylece, har vurup, harman savurma dönemi kapanmış olur.

Ahmet Nur Çebi ve ekibi öyle bir yükün altına girdi ki inanılır gibi değil. "Faizin faizini" bile ödeyecekler. Tek kuruş gelir yok. Sadece boş geçmeyen bir ödeme takvimi ile karşı karşıyalar. Buna rağmen, verdikleri görüntüler moral doluydu.

Kartal efsanesi

Şimdi size bir Kartal hikâyesi anlatacağım. Kafkas mitolojisinden alınma. Baba Kartal, artık çok yaşlanmıştır. Gözleri kataraktlanmış, pençeleri ve gagası avını yakalayamaz hale gelmiştir.

Kendini yenileme vaktinin geldiğini anlar. Hayatını sürdürdüğü dağların en yüksek noktasına çıkar. Önce gagasını tamire başlar. Kayaları sürterek keskinleştirir. Ardından pençelerini bileylemeye girişir. Aynı sistemle.

Ve gözler

Sonunda da gözlerine iyi gelecek bütün şifalı otları toplar. Kimini yiyerek, kimini sürerek görme yeteneğine yeniden kavuşur. Rivayet o ki, bu tedaviden sonra yine o muhteşem hayatını sürdürmektedir.

Ak mı kara mı?

Bugün saat 16.00 itibarıyla ateşkes molası sona erecek. İyi mi kötü mü olduğunu kısa sürede anlarız. YPG konvoylarının geçişlerini izledikçe, nasıl bir tuzak hazırlandığını anladık. Bölücüler kentin bir tarafından 55 araçlık konvoyla geliyorlar. Yasaklı bölgeyi terk ettiklerinde sayıları 88'e yükseliyor. Ele geçirilen cephaneliklerin halini görüyorsunuz.

Rusya ayağı

Erdoğan, bugün aynı zamanda Putin'in yanında. Federasyonu'na Suriye'yi de ekleyen Çar'dan birtakım tavizler koparmak zor. Hedefi belli; "Güvenli Bölge'ye tümüyle karşı." Ana amacı sınıra Rejim askerlerini dizmek.

Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'ın son dönem lafları tam bir U dönüşü. "Münbiç'i Rejim güçlerine bırakabiliriz" lafları en önemlisi. Bunlar tavizlere ön hazırlık mı? Ancak bu işler başladı mı mutlaka arkası gelir. Uyarmak gerektiği inancındayım.

***

Tek tek

İKİ DİZİ:

* Gelen mesajlardan çıkardığım Afili Aşk ve Mucize Doktor dizileri en tutulanlar. İkisinin de senaryoları dışarıdan yürütme ama iyi seyredildiği gerçek.

BAŞARILI:

* Kenan İmirzalıoğlu, "Kim Milyoner Olmak İster"e hemen uyum sağladı. Ankara-Bala'nın yetiştirdiği bu gencin en iyi tarafı bazı sulu yarışmacılara set çekmesi. Programdaki tek hata, büyük ödülü kazanan öğrenci Arda Ayten'e çok fazla yer verilmesi. Bu da Kenan'ın suçu değil.

GÜNÜN SÖZÜ

Teselli, merhem olmaz yaraya. Suat Taşer

 

Yazarın Diğer Yazıları