Beşiktaş'taki camiler dezenfekte edildi

Beşiktaş'taki camiler dezenfekte edildi
Beşiktaş Belediyesi ekipleri, Korona virüs (Covid-19) salgını sonrası ibadete kapatılan ve normalleşme adımları kapsamında 29 Mayıs’ta tekrar vatandaşlara açılacak olan cami, mescit, cemevi, kilise ve sinagoglarda dezenfekte işlemi gerçekleştirdi. İlçe genelinde uygulanan çalışmalar kapsamında belirlenen ibadethaneler steril hale getirildi.

Beşiktaş'taki camiler dezenfekte edildi

Korona virüs (Covid-19) salgını sonrası tüm dünyada yaşanan gelişmelerle birlikte Türkiye’de de normalleşme adımları atılmaya başlandı. Kademeli olarak devam eden normalleşme süreci kapsamında ibadete kapatılan cami ve mescitler 29 Mayıs tarihi itibariyle Cuma namazıyla birlikte açılmaya başlıyor. Bazı hijyen kuralları kapsamında açılacak olan camilerde ise tüm ülke genelinde dezenfekte ve hijyen çalışmaları gerçekleştiriliyor.

cami-3.jpg

Bu kapsamda Beşiktaş’ta da belediyeye bağlı ekipler kaymakamlıktan alınan izinle birlikte dezenfekte işlemlerine hız verdi. İlçe genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında yer alan ibadet alanları Beşiktaş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce dezenfekte edilerek yasağın bitmesi sonrasına hazır hale getirildi. Dezenfekte işlemleri haftalık olarak düzenli bir şekilde gerçekleştirilecek ibadethanelerde, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak çizgiler de çizilecek. 

BAŞKAN AKPOLAT: “BEŞİKTAŞ’TAKİ CAMİLERİMİZ 29 MAYIS İÇİN HAZIRLANIYOR

Vatandaşların sağlıklı koşullar altında ibadetlerini yerine getirebilmeleri için ibadethanelerin hepsinin dezenfekte edildiğini söyleyen Başkan Akpolat: “Beşiktaş’taki komşularımız gönül rahatlığıyla ibadetlerini yerine getirebilirler" dedi. 

29 Mayıs’ta Cuma namazı kılınacak camilerin avlularının da sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak zemin işaretlemelerinin yapılacağını belirten Başkan Akpolat, vatandaşları sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uymaları konusunda da uyardı.”