Beşiktaş'tan anlamlı maç

Beşiktaş'tan anlamlı maç
Ziraat Türkiye Kupası’nda Beşiktaş, Kayserispor’u konuk edecek. Mücadelenin bilet geliri, Vodafone Arena yakınındaki hain terör saldırısında şehit olanların ailelerine verilecek.

Cumartesi günü Beşiktaş'ın Bursaspor'la oynadığı lig maçı sonrasında stadın civarında yaşanan terörist saldırı yüreklere kor düşürmüştü. Yaşanan dehşet gününün ardından Vodafone Arena'da bugün Beşiktaş ile Kayserispor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası grup maçı oynanacak. Saat 20.30'da başlayacak maç, büyük anlam taşıyor. Beşiktaş yönetimi, bu maç için kombineleri iptal ederek tüm takım taraftarlarına teröre karşı omuz omuza stada gelmeleri çağrısında bulunmuştu. Bu maçtan elde edilecek tribün gelirinin tamamı şehit ailelerine bağışlanacak.

Kulüp sitesinden “Tek yürek olmak için, şehitlerimiz için tüm sporseverleri, Süper Lig takımlarının taraftarlarını Kayseri maçımıza bekliyoruz” çağrısı yapıldı. Bilet fiyatları 30 ile 120 TL arasında değişiyor. Çağrıya yanıt veren taraftarlar, 40 bin bileti tüketti. Bugün satılacak biletlerle Vodafone Arena’nın tamamen dolması bekleniyor. Mücadele böylece, Türkiye Kupası gruplarında oynanacak en kalabalık maç olacak. Geliri, şehit ailelerine bağışlanacak mücadelede belki de yıllar sonra farklı renklere gönül veren taraftarlar, milli takım dışında yan yana statta olacak.

Fikret Orman, saldırının gerçekleştiği alana gelip, yaptığı açıklamada kombilerin kaldırıldığını duyurup, tüm takım taraftarlarının geliri şehir ailelerine bağışlanacak mücadeleye davet etmişti. Orman konuşmasında şunları söylemişti:

“Bursaspor maçının hemen akabinde fedakar polisimize karşı yapılan bombalı saldırıyı camiam adına lanetliyorum. Vefa Karakurdu ve Tunç Uncu kardeşlerimizi kaybetmiş olmaktan derin üzüntü içerisindeyiz. Acımız henüz çok taze ancak bu ülke için birçok sporcusunu şehit vermiş bu camia ite köpeğe prim vermeyecektir. Maçlarımızı stadımızda oynayacağız. Bizler tüm yöneticiler, ailelerimiz ile maça geleceğiz. Renk ayrımı yapmadan tüm sporseverleri de Vodafone Arena'ya bekliyoruz. Bugün itibariyle kombineleri kaldırıyoruz. Çarşamba günü oynayacağımız maçta kombineleri kaldırıyoruz. Elde edilecek geliri şehit ailelerine vereceğiz. Herkes parasıyla gelecek ve bu parayla şehit ailelerine bağışlayacağız. Allah ölenlerin ailelerine sabır versin. Ülkemiz büyük bir ülkedir. Hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz bu güzel ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.”

Birçok kulübün taraftarlarının ziyaret etmeyi sürdürdüğü Şehitler Tepesi’nde dün konuk Kayserispor kafilesi de çiçek bırakıp, dua okudu. Bu arada kupa maçının ardından Beşiktaş’ı takip eden basın mensupları, Vodafone Arena Kartal Yuvası mağazası önünde şehitler için dua okutup, lokma dağıtacak.