Yalaka yazarlar yeniden bu yarışmayı bekliyor. Besim Tibuk'un unutulmaz yarışması. En yalaka yazıyı bulan da yazan da ödülü aldı

Yalaka yazarlar yeniden bu yarışmayı bekliyor. Besim Tibuk'un unutulmaz yarışması. En yalaka yazıyı bulan da yazan da ödülü aldı
Sosyal medyada Liberal Demokrat Parti'nin 2001 yılında düzenlediği 'en yalaka haber' yarışması tekrar gündem oldu. Vatandaşlar "aynı yarışma yine yapılsa acaba bu sefer kim kazanır" demekten kendini alamadı.

Her gün art arda gelen zamlar, ödenemeyen fatura ve kira bedelleri vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. İktidar kanadı ise çözüm önerileri konusunda sessiz.

Türkiye İstatistik Kurumu''nun açıkladığı verilere göre enflasyon son 20 yılın zirvesinde. Vatandaşın alım gücü her geçen gün düşüyor, hayat pahalılığı artıyor. Hükümete yakın medyanın ise 20 yılın zirvesindeki enflasyonu sayfalarına taşımadığı gibi vatandaşın isyanlarına da kullaklarını tıkaması dikkat çekiyor. 

Dolar bugün itibariyle 18 lirayı aştı.

"Üç maymun"u oynayan yandaş medyaya göre ne döviz kurunda kriz ne de üst üste gelen zamlar var. İktidar medyasına göre Türkiye’de her şey toz pembe.

''BENZİN''DE ZAM YERİNE BENZİNLİ ARAÇ DEVRİ BİTİYOR''

Hükümete yakın medyada dolardaki artışı, benzindeki zammı haber yapmak yerine ''benzinli araç devrinin sona ereceği''ne dair haberlerin yer alması ve "MB faiz lobisine boyun eğmedi" şeklinde başlıklar atması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. 

2001 yılında LDP sitesinde ilginç bir yarışma boy göstermiş; yazılı medyada yalakalık yarışması yapılmıştı. Yarışmanın tek şartı en yalaka haber ya da köşe yazısını bulup göndermekti.

Yarışmayı hatırlatan sosyal medya kullanıcıları ''acaba bugün düzenlense hangi gazete kazanır?'' diye sormaktan kendini alamadı.

Liberal Demokrat Parti eski başkanı Besim Tibuk o dönem katıldığı haber programında yarışmayı "Bir fikir ortaya atıldı. medyanın yalakalığı dikkate alınarak internet kullanıcılarından böyle bir teklif geldi. Bizim arkadaşlar da böyle bir site açtılar. Herkes o gün okuduğu gazeteden haberlerini kesip yolluyor. Ödül yüz milyon lira ve Kıbrıs seyahati ödülü var. Haberi yollayanı da yalaka haberi yapan basın mensubunu da ödüllendiriyoruz." diyerek açıklamıştı.

Yarışmayı Posta''da yayınlanan ekonomi haberi kazanmıştı

LDP''nin internet ortamında düzenlediği "Yalaka Haber Yarışması" büyük ilgi görmüş, yarışmaya katılanlar gazetelerden "en yalaka haberi" seçip göndermişti. Yarışmacılardan gelen 768 haber kupürü inceleyen partililer 24. 05. 2001 tarihinde Posta gazetesinde, "Ekonomideki iyi gidişe Amerika bile şaşırdı" başlığı ile yayınlanan haberi "en yalaka haber" seçmişti.

Yarışmayı kazanan haber şöyle: "Ekonomideki iyi gidişe Amerika bile şaşırdı. ABD Hazine Bakanı Paul O''Neill, son haftalarda üst üste gelen reformları ve ekonomideki olumlu gelişimeleri kastederek, ''Türkiye''de inanılmaz şeyler oluyor. Eğer gazeteleri okursanız, Türkiye''nin eskiden imkansız olarak görülen şeyleri başarmaya başladığını görürsünüz. Türk ekonomisinde de çok olumlu gelişmeler var'' dedi."

LDP''li yetkililer, haber kendilerine ulaştıktan sonra, ABD Hazine Bakanı O''Neill''i aradıklarını, ancak kendisine ulaşamadıklarını da ifade etmişti.

İlgili Haberler