Beste - Güfte - Akord / Tahsin Ataizi

Beste - Güfte - Akord / Tahsin Ataizi
Son günlerde Milli Marşımız "İSTİKLAL MARŞI"mızın beste ve hatta güftesinin değiştirilmesi tartışmaları gündeme getirilince açıkça ifade etmeyelim ki AKORDUM BOZULDU…

Denilebilir ki; "Siz bir müzik enstrümanı mısınız? Akordunuz niye bozulsun?"… Maalesef insanoğlu öyle bir enstürmandır ki; akordu bozuldu mu yapacak ustası da yedek parçası da yok. Bir kez kalp ve gönül kırılmaya görsün… Kırılan gönüllerin ne parçası, ne ustası bulunur… Varsa beri gelsin! O HALde de Bu HAL DE de onarımı zaman alır. Ortamın düzelmesi geçen ve gelişen durumlarla zaman alır.

Akord bozulmasına neden olan sebep mi ararsınız:

Haberler, fiyat artışları, gayrisafi milli hâsıla, işsizlik, borsa, basın hürriyeti(!) dünya basını ve medyasının bildiği manşet yaptığı olay ve haberleri gazetelerinde yansıtan basın mensuplarının malum durumları… zorunlu istirahatler, kadın hakları(!) tacizler, ölümler, ülkemin dış borcu, torunlarımıza kadar yansıyacak bedeli, şeker fabrikalarının kaçan tadı!

hayvanlara ithal saman, bizlere de ithal et, nohut, fasulye, mercimek ithali vs. vs. Kendi kendine yeten dünyanın 7 tarım ülkesinden biriyiz ya!

Olumlu veya olumsuz yargıya müdahil olmam söz konusu olamaz zira "ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR" hepimizin bildiği ve de vaktinde "Ben bu işin savcısıyım", " Ben de bu işin avukatıyım" diyen makamlara hoş gözükse de BOŞ!

Milli Marşımız "İSTİKLAL MARŞI"mızın bir TV kanalında İLAHİ gibi oturulduğu yerden okunduğunu duyunca yerimden fırladım inanın!

Bazı yetkili kişilerin (müzük dalında değil!) Milli Marşımızın güfte ve bestesi hakkındaki yorumları asabımı o kadar bozdu ki, ağzımı bozmamak için bu satırlarımda Türkçe ile anlatamam… Onun için "I am sorry and no comment" diyorum, kırık İngilizcemle mazur görün. Toplumun milletimizin "ALLAH BİZLERE MİLLETİMİZE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI" yazdırmasın diye hançeremizden, kalbimizden, duygularımızı serzenişlerimizi duysunlar. Ve bu işin uzmanları olsa dahi yılların gönüllerimize yerleştirdiği; o güzel duygu ve heyecanımızı törpülemesinler. Herkesin düşüncesine saygı duymakla birikte, herkes bildiği işte ahkâm keserse toplum da pozitif ivme kazanır. Herkesin düşüncesi kendine. Ben şahsen eski köye yeni adet getirmeye ne dersiniz diye konuyu siz okuyucularımın yorumu ve tenkidlerine bırakıyorum… Yorum yok dedim ama… İsteyen nihavent, isteyen hicaz, nişaburek, kürdilihicazkâr makamından kendi şarkılarını söyleyebilir ama İstiklal marşımıza dokunmasınlar!