"Beştepe'deki Hayalet"

Öncelikle bir konuyu belirteyim. Rahmi Turan iyi gazetecidir. Sıfırdan gazeteler ve stajyerlerden gazeteciler yetiştirmede liderdir.

Hayata veda eden Mithat Perin, Bediî Faik Akın ve Cihad Babanları saymazsak yaşayan en önemli iki duayenden biridir. Turan büyüğümün bir yazısı ortalığı karıştırdı.

Şuna kesinlikle inanıyorum; "Önemli bir CHP'li, Beştepe'de Erdoğan'la görüştü" diyorsa inanırım. Şimdi merak konusu olan bu kişinin kimliği.

Benim fikrimde

Tarafsız Bölge'de üstünde durulan konuların ilki Özlem Zengin ve Engin Özkoç'un Meclis'teki dalaşmalarıydı. Diğeri ise "Operadaki Hayalet"in Beştepe uyarlamasıydı.

Özkoç'un, Zengin'e "kadın dedi"den Hanımefendiyi de birlikte kullandıya kadar "havanda su dövüldü." Burada yanlı değilim. Kaldı ki, Özlem Zengin iyi hukukçuluğu kadar cerbezeli bir siyasetçi.

Meclis TV'den tüm kanallara yansıyan görüntülere dikkat ettinizse Mehmet Metiner'e asla ihtiyaç olmaz. Bence, hanımefendi her anlamda duruşu belli biri. Ortalığı karıştırıp, olayı büyütenler, "yangından sonra nara atanlar."

Ateşleyen

Ağır tahrik unsuru ise Erdoğan'ın yüklenmesiydi. O gazı verdi mi, ortalık anız yangınına dönüşüyor. Ne kadar Ak Parti unvanlı varsa "tuzu benden" diye bağırıp topluca konuşuyorlar.

Bağlanan bağlanana

Ahmet Hakan Coşkun için en şanslı program oldu diyebilirim. Bir yerde "Beştepe'deki Hayalet kim" bulmacasına cevap arandı. İlk akla gelen isim Muharrem İnce oldu. Telefon bağlantısı yapıldı. CHP'nin eski Cumhurbaşkanı adayının bir tek "vallahi, billahi ben değilim" demediği kaldı.

Bu bağlantılar hız kesmedi. Önce Engin Özkoç ekrandan özür diledi. Peşinden Özlem Zengin'i dinledik. Kızgınlığının geçtiği belliydi. Aralarındaki sorunun bittiğini gayet net anladık.

Ve mutlu son

Bana göre biraz gecikmeli yapılan Fahrettin Altun'un açıklaması bütün polemiklere son verdi: "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'CHP'li bir siyasetçiyle görüştüğü ve aralarında bu kişinin CHP Genel Başkanı olması yönünde bir diyalog geçtiği' iddiası tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür."

Demek ki, şimdi kendini temize çıkarmak durumunda olan bir kişi kaldı; Rahmi Turan. Kamuoyu bekliyor.

Kim kazandı

Bütün gece tartışılan konuda öne sürülen iddiaları birbirine ekledim:

Nazif Okumuş: Beştepe'den Rahmi Turan'a devamlı bilgi aktaran kişiyi tanıyorum. Ancak Rahmi Turan adı geçen CHP'liyi açıklamazsa kalemini kırmak zorunda kalır.

"Mehmet Metiner şimdilik haklı çıkmış gibi görünüyor."

Özlem Gürses: Gazetemin yazarı Rahmi Turan'la bağlantı kuramıyorum.

Bu tartışmada geriye kalan kimlerin kazançlı çıktığıydı. Kemal Kılıçdaroğlu ilk sırada. Parti içi muhalefete gözdağı vermiş oldu.

Yeni bir oyun

R. Tayyip Erdoğan, Altun'un açıklamasını geciktirerek kendine kâr sağladı. Erdoğan'ın meşhur bir lafı vardı; "Bunlara ara sıra çelik çomak oynatıyorum." Rakip partiyi bir süreliğine de olsa gerdi. Bu seferkinin adı "Amiral Battı." Yalnız dikkat etmesi gerektiği inancındayım. Arada bir torpil yiyebilir.

Arada gürültüye gidenleri de fark ettik. Bunlardan biri M. İlker Yücel'di. Aydınlık gazetesinin Genel Yayın Müdürü bir taraftan reklam yaptı. Diğer yandan şaşırttı. Üç yıl önce kendi gazetesinde yer alan haberi hatırlamadı. Belli ki Ahmet Hakan, Doğu Perinçek'i getirememişti. Yerine dublörü ile idare etmek zorunda kaldı.

 

Aynı reklam

+++

İçinizde mutlaka aralara serpiştirilen reklamlara dikkat eden olmuştur. Sonunda Ali Şen'i de oynattılar. Hem de su damacanası çaldırtarak.

Bu sahneler aklıma ilkokulda öğretilen şarkıyı getirdi:

"Boş fıçıdan neden bu kadar çok gürültülü ses çıkar."

Fenerbahçe'nin efsane yöneticisinin yerinde olsam bunu kabul etmez, fonda "Ali Şen başkan, Fenerbahçe şampiyon" tezahüratını isterdim.

 

KARA ANIT

 

NTV'nin Gündem Masası'nda Mehmet Barlas'ın yanına Prof. Dr. Mithat Baydur da ilave edilmişti. Tartışılan ekonomik batışların tarihçesini ilgiyle izledim. Aklıma, Erich Maria Remarque'ın Kara Anıt'ı geldi. Türkçeye çeviren Esat Nermi Erendor'du. Merhum hocam savaş sonrası Almanya'sını inanılmaz şekilde anlatır.

Hesabı dolarla ödeyenlere, para üstünün çamaşır sepetine doldurulmuş marklarla getirilmesi gerçeği. Bir de bugünün Almanya'sına bakın...

...

GÜNÜN SÖZÜ

Ümitle sallanırsak, rahat uyuruz. Honoré de Balzac

 

Yazarın Diğer Yazıları