Beştepe'deki toplantıda neler yaşandı?

Beştepe'deki toplantıda neler yaşandı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükşehir belediye başkanlarıyla görüştü. Belediye başkanları toplantının olumlu bir havada geçtiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanları ile Beştepe’de bir araya geldi.

Toplantı öncesi bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm hayırlı çalışmalarda belediye başkanlarının yanında olacağını söyledi.

Erdoğan, "Ülkemizin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok önemli görüyorum” diye konuştu.

İşten çıkarılan belediye çalışanlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Belediye başkanlarının görevi devr-i sabık peşinde koşmak değildir” dedi.

Erdoğan, toplantıya katıldıkları için belediye başkanlarına teşekkür etti.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeleri de yer aldı.

İSİM VERMEDEN İMAMOĞLU'NU HEDEF ALDI

Erdoğan isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak, "Birkaç kötü örnek bahane edilerek yüzlerce kişinin ekmeğiyle oynanması ne adalete ne insanlığa sığar. Keyfi uygulamalara maruz kalmamaları için sayıları milyonu bulan işçileri sözleşmeli statüyle kadroya geçirdik. Buna rağmen bazı belediyelerimizde yaşanan hadiseleri üzüntüyle takip ediyoruz. Biz İBB'de göreve geldiğimizde hak eden kimseye dokunmadık, yerinden aşından etmedik" diye konuştu.

İMAMOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A YANIT

Kritik toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplantının verimli geçtiğini ve ilki gerçekleştirilen toplantının devam etmesi gerektiği vurgusunu yaptı.

İmamoğlu, “Verimli bir buluşma oldu. Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyoruz. Bir komisyon önerimiz oldu. Kendileri kabul etti. Hem CHP hem Ak Partililerden oluşan bir komisyon kurulması yönünde bir karar verildi. Karşılıklı sorular soruldu. Sayın bakanlar da cevap verdiler. Tümüyle iyi bir başlangıç” dedi.

İmamoğlu, Erdoğan’ın “Biz ne personelle uğraştık, ne araçlarla. Aynı hassasiyeti bekliyorum” ifadesine “Biz hassasız. Kimi kast etti bilmiyorum açıkçası” şeklinde yanıt verdi.

CHP'Lİ BAŞKANLARDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 29 büyükşehir belediye başkanı ile yaptığı toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Oldukça verimli geçtiğini düşünüyoruz" dedi. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Erdoğan'ın 'işçi çıkarma' sözlerine ilişkin "İşten çıkarmaların keyfi olmadığını söyleyebiliriz. Resmi idare dışında 15 bin çalışanımız vardı. Hizmet üretemiyorduk. Biz belediyeleri hizmet üretebilir hale getireceğiz. Belediyelerde çok fazla kadronun, işe gelip gitmeden para alan insanların varlığını herkes bilir. Biz çalışanlarımıza karşı sorumluyuz ama bütün halka karşı sorumluluğumuz olduğunu da bilmemiz gerekmektedir. Bu seçimden beri gerilimi devam eden Türkiye'nin bugünden sonra yumuşayacağını düşünüyorum. Bir kez daha Cumhurbaşkanı'na bizi buluşturduğu ve gergin havanın ortadan kaldırılmasını sağladığı için şükran duyuyoruz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, Erdoğan'ın 'işçi çıkarma' sözlerine ilişkin "Mersin'de işçi çıkarmalarla ilgili bir protesto vardı ama bir bardak suda fırtına çıkarmadan başka bir şey değil. Benim Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde işçi performansından dolayı işten çıkarılan işçiler vardı ama belediyede böyle bir durum yokken bile provokasyona uğruyoruz. İş yavaşlatma, vatandaşa kötü muamele, hizmet götürülen diğer alanlarda personelimiz bizi sıkıntıya sokuyor. Biz hizmet yapmak ve mali dengemizi kurmak zorundayız. Bizden öncesi yönetimler çok fazla eleman almışlar. Kalifiye eleman bulmakta, proje üretmekte güçlük çekiyoruz. Bizim bazı radikal önlemler almamız da anlayışla karşılanmalı. Aksi takdirde hizmet üretebileceğimizi düşünmüyorum."

Seçer, "Sıkıntılarımızı dile getirdik ama CHP'li belediyeler olarak bakanlıklarda sıkıntı yaşamadığımızı söyleyemeyiz. Genel sekreter atayamadık. Bazı konularda beklemedeyiz. Ama örneğin Mersin'de raylı sistem projemiz var, Cumhurbaşkanlığı'nda yatırım programına alınmasını bekliyorduk ve bu geçen hafta onaylandı. Ben de CHP'li bir başkan olarak kendisine müteşekkir olduğumu ifade ettim. Bundan sonra da kurumlarda bekleyen evraklarımızın işleme geçmesini beklediğimi söyledim" dedi.

DEVLETİMİZİN TÜM KADEMELERİYLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Toplantıya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Büyükşehir Belediye Başkanı mevkidaşlarımla, T.C Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Külliye'de verdiği davete katıldık. Ülkemizin menfaatleri için ortak hareket etmek ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti götürmek için devletimizin tüm kademeleriyle iş birliği yapacağız” ifadelerini kullandı.



İMAMOĞLU SANDALYEDEN DÜŞTÜ

Toplantı devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın oturduğu sandalyenin ayağı kırıldı, İmamoğlu sendeledi ve düştü. Ancak hemen kalktı. Bunun üzerine salondan, “Ayağı kaydırıldı” şeklinde espriler yapıldı.

Cumhurbaşkanı da "Biz bir şey yapmadık, sen sandalyeyi kırdın, parasını ödemen lazım" şeklinde espri yaptı. Sandalyenin ayağının çatladığı belirtildi.

İlgili Haberler