Marmaris’in el değmemiş koyu katledildi. Beton, rezalet ve doğaya ihanet

Marmaris’in el değmemiş koyu katledildi. Beton, rezalet ve doğaya ihanet
Marmaris Kızılbük Koyu’na Sinpaş GYO tarafından inşa edilen ve doğanın kalbine hançer gibi saplanan proje için yapılan yol çalışmaları nedeniyle de sahiller talan ediliyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Kızılbük Koyu’na 30 yıl önce başlatılan ve sonrasında Sinpaş GYO’ya satılan otel-devremülk projesi tepkilere rağmen devam ediyor. Bölgeden gelen son görüntüler ise facianın boyutunu gözler önüne serdi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde şirket projenin yolu için yaptığı çalışmada, denize inşaat malzemesi döktüğü iddiaları sonrası belediye ve bakanlığın bölgeye giderek tutanak tutulduğu öğrenildi.

Proje için 13 Ağustos 2021 tarihinde ‘çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir’ kararı verildi. Marmaris Kent Konseyi, ‘ÇED gerekli değildir’ kararının iptali için yargı sürecini başlattı. Bilirkişi raporunda, Sinpaş’ın Kızılbük koyuna inşa ettiği devasa tesis Milli Park’ı, kıyıyı, ormanı ve endemik türleri tahrip ettiği belirtildi. Ayrıca raporda yasaya aykırı pek çok şey bulundu. Buna rağmen şirket inşaattı bitirme noktasına geldi.

YAĞMA... BETON, REZALET VE DOĞAYA İHANET..

Projenin son halini paylaşan Mehmet Faraç da cennet koyda yaşanan doğa katliamına tepki gösterdi.

Faraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Marmaris Kızılbük... Yağma... Beton, rezalet ve doğaya ihanet.. Yazıklar olsun halka ait sahillerde, kıyıma göz yumanlara..." ifadelerine yer verdi.

Projenin internet sitesinde yer alan detaylar ise şöyle;

İlgili Haberler