Beyaz Saray'dan Obama'ya şok suçlama

Beyaz Saray'dan Obama'ya şok suçlama
Beyaz Saray, Suriye'nin İdlib kentinde kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Beyaz Saray, "Suriye'deki saldırı Obama yönetiminin zayıf politikalarının sonucudur. Bu kimyasal saldırıyı kınıyoruz. Görmezden gelinemez" açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer'ın yaptığı açıklamada, "Suriye rejiminin aralarında çocuk ve kadınların da olduğu masum insanlara kimyasal saldırı düzenlemesi görmezden gelinemez. Esad rejiminin bu menfur saldırıları, bir önceki yönetimin zayıflık ve kararsızlığının sonucudur. Başkan Obama 2012 yılında, kimyasal silahları kırmızı çizgi ilan edeceğini söyledi fakat adım atmadı. Amerika Birleşik Devletleri, kabul edilemez saldırının karşısında tüm dünyadaki müttefiklerlerimizin yanında durmaktadır" ifadeleri yer aldı.

RUSYA VE SURİYE REDDETTİ

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) yetkilileri, İdlib kentinin Han Şeyhun kasabasında bir kimyasal saldırı gerçekleştirildiğini iddia etmişti. Sputnik'e konuşan Suriye Silahlı Kuvvetleri'nden bir kaynak, söz konusu iddiaları kesin bir dille reddetti. Rusya Savunma Bakanlığı da, Rus savaş uçaklarının Suriye'de en az 80 kişinin hayatını kaybettiği iddia edilen İdlib kentinin Han Şeyhun bölgesini bombalamadığını açıklamıştı.

İlgili Haberler