Beyaz Saray'dan 'Trump'ın virüs tutumu ile ilgili açıklama

Beyaz Saray'dan 'Trump'ın virüs tutumu ile ilgili açıklama
Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Başkan Donald Trump'ın yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınını önemsiz gösterdiği iddialarını reddetti.

Beyaz Saray'dan Trump açıklaması

AA 

McEnany, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD'li gazeteci Bob Woodward'ın yeni kitabındaki, "Trump en başından beri Kovid-19'un tehlikelerini biliyordu ancak halka açıklamadı ve halka virüsü olduğundan farklı gösterdi." iddialarına yanıt veren McEnany, "Başkan Trump, yenilmesi güç zorluklarla başa çıkarken, (ülkemize) güvenini dile getirdi, bu zamanlarda sakinlik belirtmek önemlidir. Bu iddia tamamen sahtekarlıktır." dedi.

Salgının başlarında Trump'ın halkı kaosa sürüklemekten kaçındığını vurgulayan McEnany, "Başkan, asla Amerikan halkına Kovid-19 konusunda yalan söylemedi." diye konuştu. 

McEnany, Trump'ın her zaman sağlık uzmanlarını dinlediğini belirterek şubat ayında mevsimsel gribin halk sağlığı için daha büyük bir tehdit olduğunu, dolayısıyla da Trump'ın bu yönde açıklamalar yaptığını söyledi. 

Trump'ın her zaman Kovid-19'u ciddiye aldığını vurgulayan McEnany, "Başkan Trump asla virüsü önemsiz gibi göstermedi. Başkan her zaman virüsü gündeme getirdi ve ciddi oldu. Bu arada Demokratlar, sahte azil davalarıyla meşguldü" ifadesini kullandı.