Beyaz Saray'ın sitesinde skandal kampanya

Beyaz Saray'ın sitesinde skandal kampanya
ABD'den gelen çekilme açıklamaları Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütünde paniğe neden olurken, Beyaz Saray'ın internet sitesinde yer alan bir kampanya tepki çekti.

ABD’nin Suriye’den çekileceğini açıklamasının ardından harekete geçen terör örgütü Beyaz Saray’ın internet sitesinden bir imza kampanyası başlattı. 19 Aralık'ta başlatılan ve  PYD/PKK’yı koruma çağrısı yapılan ‘Rojava'nın Yemen olmasına izin vermeyin’ başlıklı kampanyaya şu ana yaklaşık 2 bin kişi imza verdi. İmzacılar, 100,000 imza toplanmasını hedefliyor.

Başlatılan kampanyanın metninde, “Trump yönetimi, Türkiye’nin Afrin’deki savaş suçlarının da tescillendiği bir dönemde, ABD birliklerini Suriye’den çekmeyi planlıyor. Seçilmiş temsilcilerimizden, Türkiye’nin Fırat’ın doğusundaki Rojava’ya saldırması durumunda doğacak kötü sonuçları engellemelerini istiyoruz” şeklinde skandal ifadeler yer aldı.

Türkiye’nin bölgeye düzenleyeceği operasyonla bölgedeki askeri ve politik gücünü kaybedecek olan terör örgütü ABD’den “Başkan Trump ve Kongre'yi çok geç olmadan Rojava'yı savunmaya çağırıyoruz” sözleriyle yardım istedi.