Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabı neyi anlatıyor. Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabının yazarı kimdir

Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabı neyi anlatıyor. Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabının yazarı kimdir
İYİ Parti’nin grup toplantısında atanamayan bir öğretmenin Genel Başkan Meral Akşener’e hediye ettiği Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabı merak konusu oldu. Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabının yazarı kimdir? Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabı neyi anlatıyor. Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabı nedir?

İYİ Parti grup toplantısında Meral Akşener’in kürsüye davet ettiği atanamayan öğretmenin Akşener’e hediye ettiği Beyaz Zambaklar Ülkesi’nde kitabı merak konusu oldu. Atatürk, söz konusu kitabın askeri okullarda okutulmasını istemişti.

0000000250242-1.jpg

Beyaz Zambaklar ülkesinde kitabı nedir? Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabı neyi anlatıyor. Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabının yazarı kimdir?

BEYAZ ZAMBAKLARI ÜLKESİNDE KİTABINI YAZARI KİMDİR?

Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabını Grigory Petrov 1923 yılında yazdı

BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE KİTABI NEYİ ANLATIYOR?

Beyaz Zambaklar Ülkesinde adlı eserinde Petrov, 20'nci yüzyılın başında Finlandiya'nın Rusya'ya karşı verdiği bağımsızlık mücadelesini tüm yönleriyle ele alıyor. Kitap; bataklık bir bölgenin, üzerinde beyaz zambakların açtığı güzel bir alana dönüştürülmesini hem gerçek hem de sembolik yönüyle anlatıyor.

Yazar Grigory Petrov'un çeşitli aralıklarla çıktığı Finlandiya seyahatlerindeki notlardan oluşan eser 1800'lerin son döneminde Finlandiya halkının içinde bulunduğu durumu, cehaletten kurtulmak için başta Johan Vilhelm Snellman olmak üzere ülkedeki bir avuç Fin aydının verdiği olağanüstü mücadeleyi anlatır.

ATATÜRK DERS KİTABI OLARAK OKUTULMASINI İSTEDİ

Türkçeye ilk defa 1928’de Ali Haydar Taner tarafından çevrildi. 1930’da yeni alfabeyle yeniden basıldı. 1936’daki baskıyı Maarif Vekaleti üstlendi ve öğretmenler için yayınlanan Terbiye Dergisi abonelerine ücretsiz dağıttı. 1928’den 2008’e kadar en az 41 baskısı gerçekleşen kitap, günümüze kadar en çok çevrilen ve yayımlanan yabancı kitaplar arasına girdi. Yayımlandığı devirde Türk aydını ve Türk bürokrasisi, bu kitabının içerdiği fikirleri, ülkede uygulanması gereken bir eğitim ve kalkınma programı olarak kabul etmiştir. 

Atatürk, söz konusu kitabın askeri okulların müfredatına girmesini istemişti.1960 darbesi sonrası, Cumhuriyet gazetesi darbede yer alan askerlerin eğitim seviyesi ve dünyaya bakışını öğrenmek için bir anket yaptı. Ankette bulunan soruların bir tanesinde "Okuduğunuz hangi kitap sizi en çok etkiledi?" diyordu ve subayların çoğunluğu "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" cevabını verdi.