Beykoz'a uluslararası teknoloji merkezi

Beykoz'a uluslararası teknoloji merkezi
Seçim vaatlerini açıklayan İYİ Parti İstanbul Beykoz Belediye Başkan adayı Bilgehan Murat Miniç, Beykoz'u uluslararası teknoloji ve e-ticaret merkezi haline getireceklerini söyledi. Murat Miniç, bu sayede Beykoz'a bacasız fabrika kuracaklarını kaydetti.

Sümeyra KIRCA / YENİÇAĞ

İYİ Parti İstanbul Beykoz Belediye Başkan adayı Bilgehan Murat Miniç, Beykoz'un problemlerini anlatarak, aralarında raylı sistemle ulaşımın da bulunduğu seçim vaatlerini açıkladı. Beykoz'da işsiz gençleri e-ticaret alanına yönlendireceklerini anlatan Bilgehan Murat Miniç, şöyle konuştu, "Uluslararası teknoloji ve e-ticaret merkezini planlıyoruz. Alt yapısını çalıştık, hal-i hazırda Beykoz'da olup, Dünya'nın 120  ülkesine 9 ayrı dilde kendi tasarımını yapıp ürünlerini pazarlayan arkadaşlarımız var. Onlarla çalışıyoruz, gençlerimizi alacağız; bizim çocuklar zekî çocuklar, onları, tasarım, yazılım, optik ürünlerin tasarımı konusunda eğiteceğiz. Güzel bir pazar var Avrupa'da, kişisel elektrikli ulaşım aletleri var, onların tasarımı gibi bu konularda onları eğitip üretim yapar haline getireceğiz. Bu ürünleri e-ticaret üzerinden bütün Dünya'ya pazarlayacağız. Belki de bu en büyük projemiz olacak, Beykoz'u Uluslararası Teknoloji Merkezi haline getireceğiz."

Tek kişilik ulaşım aletlerinin, Dünya üzerinde yıllık 25 milyar dolar kadar pazar büyüklüğü olduğuna dikkat çeken Murat Miniç, Beykoz'daki işsiz gençleri bu pazara yönlendireceklerini aktardı. Beykoz'un hal-i hazırda e-ticaret konusunda altyapısı olduğuna dikkati çeken Bilgehan Murat Miniç, "Arkadaşlarımız zaten teknolojik ürünler konusunda ihracata devam ediyor. Hatta, geçen yıl,  teknoloji ürünleri anlamında Türkiye'de en çok ihracatı olan firma ünvanını aldılar. Biraz siyasî  baskılara maruz kaldılar. Bir ufuk açmak lâzım. Bacasız fabrikayı, biz Beykoz'a açacağız. Biz bu imkânı Beykoz'un çocuklarına vereceğiz" dedi.

Beykoz'daki imar sorununa da dikkat çeken İYİ Parti Beykoz Belediye Başkan adayı Bilgehan Murat Miniç, hedefinin Beykoz'da 'Yerinde Dönüşüm'  olduğunu aktardı. Miniç, "Beykoz'daki imar sorununu çözeceğiz, Beykozlu Beykoz'da kalacak, kimse kimseye borçlanmayacak, kimse mülkiyet kaybına uğramayacak" dedi.

Kendisinin gemi kaptanı olduğu kaydeden Bilgehan Murat Miniç, Beykoz'da denizcilikle ilgili bir projesi olduğunu da anlattı. Deniz kıyısında bir yangın istasyonuna sahip olduklarını dile getiren Miniç, bu istasyonun uluslararası anlamda eğitim verecek kapasitede olduğunu söyledi. Filipinli gemicilerin, ülkelerine 2 milyar dolar döviz getirdiğini belirten Miniç, "Beykoz'da 3-4 bin denizci ailesi var. Beykoz denizci şehridir. Biz de çocuklarımızı yetiştirelim, bizim ülkemize de döviz girdisi olsun" diye konuştu.

Bilgehan Murat Miniç, Beykoz'a gidiş gelişin daha çabuk ve güvenli olması için deniz otobüsü seferlerinin arttırılmasını sağlayacaklarını ve raylı ulaşım sistemlerini getireceklerini söyledi, mahalle aralarına ring ulaşım araçları ve teleferik seferi düzenlemeyi istediklerini bildirdi.

Beykoz'da eğitim problemi olduğunu dile getiren Bilgehan Miniç, Beykoz'da eğitimini tamamlayamamış çok sayıda gencin varlığına dikkat çekti. Bu gençlerin işsiz kaldığı için kötü alışkanlıklara meylettiğini belirten Miniç, bu sorunun çözümü için Sokak Kulüpleri kuracaklarını anlattı. Miniç, "Hiçbir çocuk, başı boş kalsın istemiyoruz. Her mahalleye bir sokak kulübü kuracağız. Burada sporun ve sanatın her dalına yer vereceğiz. Beykoz'da spor hocaları yetiştiren bir Spor Akademisi var, buradaki öğrencilere ve güzel sanatlarda okuyan öğrencilere burs vereceğiz. Karşılığında mahalledeki çocuklarımıza kendi alanlarında ders vermelerini isteyeceğiz. Bu sayede, hem üniversite öğrencilerine burs vermiş, hem de mahalledeki çocuklarımıza sahip çıkmış olacağız" dedi.

Beykoz'daki cam ustalığına da dikkat çeken Bilgehan Murat Miniç şöyle konuştu: "Beykoz'da Mehmet Kömürcü diye bir kardeşimiz var. Dünya çapında bir cam ustası, İtalya'ya, Hollanda'ya Amerika'ya üniverstilere ders vermeye gidiyor. Belediyeye bir proje vermişler, 'Sahilde bir yerde yapalım görünür olsun, hem turist çekelim hem şovunu yapalım, gelen insanlar hem bizi izlesin hem de alışveriş yapsınlar'  diye belediye onlara izin vermemiş, muhalif diye. Biz şimdi Mehmet'e dedik, (biz göreve geldiğimizde, sana sahilde böyle bir imkân verelim, seni izleyip de bu işi yapmak isteyen çocuklarımıza öncü ol, senin yanına 15 tane genç versek, maaşlarını, sigorta, yol, yemek ücretlerini biz ödeyelim, sen sadece yetiştir bu çocukları) dedik. O da memnuniyetle kabul etti."

BEYKOZ 1908 SÜPER LİGE ÇIKACAK

Beykoz 1908 spor kulübünün çok köklü bir kulüp olduğunu belirten Bilgehan Murat Miniç, takımı süper lige çıkartacaklarını vaad etti. Trabzon'daki futbol endüstrisi gibi, Beykoz'da da futbol endüstrisini geliştireceklerini belirten Miniç, "En son Feriköy maçımız vardı, oraya 10 bin seyirci geldi. Stadın kapasitesi el verse, 30 bin kişiyi doldururuz. Beykoz 1908'i spor kulübünü önemsiyoruz. İddia ediyoruz, süperlige çıkartacağız" dedi.

TAŞDEMİR: BEYKOZ'UN ÇOCUKLARI KAZANACAK

Beykoz'da yürüttükleri seçim çalışmaları hakkında bilgi veren İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir, Beykozluların istediği bir aday çıkarttıklarını söyleyerek, "Seçimi Beykoz'un çocukları kazanacak" dedi.

Akif Taşdemir, "Hem adayımızdan dolayı, hem Sayın Meral Akşener'den dolayı, hem de Meclis üyesi arkadaşlarımızdan dolayı, burada büyük bir ilgi görüyoruz. Beykoz'da seçimi İYİ  Parti'nin kazanacağından eminiz" diye konuştu. Seçim çalışmaları çerçevesinde kapı kapı dolaştıklarını anlatan Akif Taşdemir, mahalledeki kanaat önderleriyle bir araya gelerek oy istediklerini kaydetti. Beykoz'daki yeni mahallelerle de irtibat halinde olduklarını kaydeden Akif Taşdemir, Çarşamba gününe kadar çalışmalarını tamamlayacaklarını belirtti. İYİ Parti Beykoz Belediye Başkan adayı belirlenirken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ve parti yönetiminin müdahale etmediğine dikkat çeken İlçe Başkanı Akif Taşdemir, "Yönetim, aday belirleme konusunda müdahale etmeyerek, yerel yöneticiler belirlesin dediler. Listeleri biz belirledik. Beykoz halkı kimi istediyse, onu aday gösterdik. Yine, meclis üyeliğine Beykoz halkının istediği isimleri koyduk. Bu yüzden Beykoz'da büyük bir ilgiyle karşılaşıyoruz" dedi.

AKP'nin Beykoz'da seçimi kazanması halinde, Beykoz halkının yüzde 80'ninin ilçeyi terk edeceğini vurgulayan Taşdemir, Beykozluların imar problemi ve işsizlik sorunu yaşadıklarına dikkat çekti. Akif Taşdemir, İYİ Parti adayı Bilgehan Murat Miniç'in kazanması halinde, Beykoz'un sorunlarını bilen birinin sorunlara çözüm sunacağını ifade etti.