Biber gazlı ve coplu saldırı. Guatemala ordusu binlerce göçmeni evire çevire dövdü

Biber gazlı ve coplu saldırı. Guatemala ordusu binlerce göçmeni evire çevire dövdü
Orta Amerika ülkesi olan Honduras’tan Meksika'ya sonra da ABD’ye ulaşmak isteyen göçmenler ve Guatemala ordusu arasında arbede yaşandı. Olaylarda çok sayıda göçmenin yaralandığı bildirildi.

DHA'nın haberine göre, Guatamela'da göçmenler ABD dayağı yedi. 13 Ocak’ta Honduras’ın San Sula kentinden yola çıkan ve ABD’ye ulaşmak isteyen binlerce göçmen, Guatemela’nın Chiquimula şehrinde bulunan Vado Ancho kasabasında ordu güçleri tarafından müdahaleyle durduruldu.
Ulusal Göç Enstitüsü, Guatamala’ya giriş yapan göçmenlerin sayısının 9 bini geçtiği açıkladı.
Guatemala ordusunun, kontrol noktasını geçmeye çalışan göçmenlerin üstünde göz yaşartıcı gaz ve cop kullanması ordu ve göçmen grubu arasında arbede çıkmasına neden oldu.

BIDEN MEVCUT GÖÇMEN YASASINI DEĞİŞTİRECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Her yıl on binlerce kişi ülkesindeki şiddet, adaletsizlik ve yoksulluk gibi nedenlerle ABD’ye ulaşmaya çalışıyor. ABD Başkanı Joe Biden’ın mevcut göçmen yasasını değiştireceğini açıklamasının üstüne Orta Amerikalı göçmenler Honduras’tan yola çıkmıştı. Diğer yandan, Amerika ile Meksika hükümetleri arasında 8 Haziran 2019'da varılan "Meksika'da Kal" adlı mutabakat gereği, bu ülke üzerinden ABD'ye göç etmek isteyen üçüncü ülke vatandaşları, başvuru işlemleri sonuçlanana kadar sınır kenti Tijuana'da bekletiliyor.

İlgili Haberler