Biden'den skandal 1915 olayları açıklaması

Biden'den skandal 1915 olayları açıklaması
Son dakika haberine göre ABD Başkanı Biden'in 1915 olayları için "Soykırım" ifadelerini kullandığı bildirildi. Biden, açıklamasının devamında ise, "Suçlamak için değil, tekrarlanmasın diye söylüyoruz" diye konuştu.

Biden'den skandal 1915 olayları açıklaması

Son dakika haberine göre Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, 1915 olayları hakkında skandal ifadeler kullandı. Biden, 1915 olayları için ''soykırım'' nitelemesi yaparken, olaylarda hayatını kaybedenleri andığını söyledi. 

Biden, açıklamalarının devamında ise, "Suçlamak için değil, tekrarlanmasın diye söylüyoruz" dedi. 

Wall Street Journal''a (WSJ) konuşan ABD''li yetkililer ABD Başkanı Joe Biden''ın 1915 olaylarını resmen "soykırım" olarak tanımaya hazırlandığını söylemişti. 

Ancak ismi verilmeyen yetkililer bunun henüz kesinlik kazanmadığını, nihai bir karar verilmediğini ve bu yönde bir bilgilendirme de yapılmadığını; Biden''ın daha önceki başkanlar gibi sembolik bir açıklamayı da seçebileceğini belirtmişti.

ÇAVUŞOĞLU''NDAN CEVAP GECİKMEDİ 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Biden''in skandal açıklamalarına karşılık verdi. Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sözcükler tarihi değiştiremez, yeniden yazamaz.” Tarihimiz hakkında kimseden ders alacak değiliz. Siyasi fırsatçılık barış ve adalete karşı en büyük ihanettir. Tek dayanağı popülizm olan bu açıklamayı tümüyle reddediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

AKŞENER: TÜRK MİLLETİNİN TARİHİNDE BAŞINI ÖNE DÜŞÜRECEK BİR DURUM YOKTUR

Diğer yandan İYİ Parti lideri Meral Akşener de 1915 olaylarıyla ilgili Amerika''dan ''soykırım'' ifadesinin kullanılması durumuna ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Akşener, "Yüce Türk milletinin tarihinde başımızı öne düşürecek, utanılacak, saklanacak hiçbir şey de yoktur. Bu itibarla, sözde ''soykırım'' ifadesini gündemde tutma arayışında olanlara bir kere daha sesleniyor; bu vesileyle haklılığımızı ve şanlı tarihimize güvenimizi bir kez daha dosta ve düşmana duyurmak gereğini hissediyorum" demişti. 

 

İlgili Haberler