Biden’e ‘Onbaşı’ Misillemesi

Biden’e ‘Onbaşı’ Misillemesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nükleer Güvenlik Zirvesi için gittiği ABD’de onbaşı tarafından karşılanmasına ilginç bir cevap verildi. ABD’nin 2 numaralı ismi Joe Biden’ı Ankara’da sadece vali yardımcısı karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nükleer Güvenlik Zirvesi için gittiği ABD’de büyük bir karşılama skandalı yaşanmıştı. Birçok dünya liderinin geldiği ABD’de çoğu lider üst düzey protokol tarafından karşılanırken, Türk heyeti onbaşı tarafından karşılanmıştı.

YENİÇAĞ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Skandal ilk kez Yeniçağ tarafından gündeme getirilmiş ve büyük yankı uyandırmıştı.

ABD’de yapılan saygısızlığa bugün Türkiye’de ilginç bir şekilde misilleme yapıldı.

VALİ YARDIMCISI KARŞILADI

ABD’nin 2 numaralı ismi Joe Biden Ankara’da vali yardımcısı tarafından karşılandı. Üst protokolden kimse karşılamaya gönderilmedi. Karşılamada kimsenin olmaması ABD’deki rezalete gönderme olarak yorumlandı.

İLK DURAK TBMM

İlk durak olarak TBMM’ye gelen ABD Başkan Yardımcısı, burada TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından karşılandı. Biden'ın, "Gülen'in iadesine federal mahkeme karar verecek. Keşke Gülen Amerika'da değil başka bir ülkede olsaydı. 15 Temmuz Türkiye'nin 11 Eylül'üdür" dediği öğrenildi.

basliksiz-1-025.jpg

BİDEN'E PROTESTO

"Eğer Amerikan Kongre üyeleri darbe girişimine karşı açıklamalar yaparken, Senato binası bombalansaydı #neyapardın?" ve "Biden, baydın" yazılı pankartlar taşıyan grup, Cinnah Caddesi'nden geçiş yapan Biden'ı ıslık çalarak protesto etti.

Biden'ın konvoyu, protesto gösterisi yapan gençlerin önünden, Çankaya Köşkü istikametine gitti. Grup, daha sonra dağıldı.

20160824_2_18758588_13567805_web.jpg

4-183.jpg2-499.jpg1-636.jpg

İlgili Haberler