Biden'in skandal açıklamalarına karşı tüm Türkiye birleşti: Muhalefet ve iktidardan sert yanıt

Biden'in skandal açıklamalarına karşı tüm Türkiye birleşti: Muhalefet ve iktidardan sert yanıt
Amerika Birleşik Devletleri Başkan Adayı Joe Biden’a, Türk siyaseti hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle tepkiler sürüyor.

ABD’deki başkanlık seçimlerinde Donald Trump’a rakip olan Joe Biden, geçtiğimiz yıllarda bir konuşmasında Türkiye’yi hedef aldı. Biden, Amerika olarak muhalifteki partilere destek vererek Türkiye'deki iktidarı değiştirebilecekleri yönünde ifadeler kullandı.

Biden'in açıklamaları yeniden gündeme geldi. 

Biden’ın bu açıklamalarına başta muhalefet partileri CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi olmak üzere iktidar kanadından da tepki geldi.

 TEMEL KARAMOLLAOĞLU: TÜRKİYE, TÜRKİYE'DEN YÖNETİLİR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Türkiye'den yönetilir. Ülkemiz siyasetini dizayn etmenize asla izin vermeyeceğiz! Sorunlarımız ne kadar büyük olursa olsun, kendi içimizde çözecek bilgi, birikim ve tecrübeye ülke olarak sahibiz. Siz kendi dertlerinize yanın.

"Amerika başka ülkelerin içişlerine karıştığı müddetçe dünyaya hiçbir zaman barış ve huzur gelmeyecek. Kendi içlerinde sıkıntıların her geçen gün arttığı bir ortamda Joe Biden’a düşen görev önce kendi ülkesinin sorunlarına odaklanmak olmalıdır."

MUHARREM İNCE: BAĞIMSIZLIK KARAKTERİMİZDİR

Muharrem İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Atatürk'ün de söylediği gibi bağımsızlık karakterimizdir! Türkiye'de hükümet değiştirmek sizin işiniz değil, milletin işi."

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin bağımsızlığını, güçlü yükselişini hazmedemeyip türlü araçlarla buna engel olmaya çalışanlar karşılarında her daim Cumhurbaşkanımızı, milletimizin iradesini buldular. Bundan sonra da bulmaya devam edecekler."

ENGİN ALTAY: MANDA VE HİMAYE KABUL EDİLEMEZ

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Herkes dikkatli olsun. Joe Biden'ın 8 ay önce söylediği sözü şimdi ısıtanlara, Joe Biden'a ve bütün dünyaya Büyük Atatürk 101 yıl önce Sivas'tan gereken cevabı vermiştir: Manda ve hiame kabul edilemez” dedi.

KORAY AYDIN: HİÇBİR ŞAHIS TÜRK SİYASETİNE İSTİKAMET ÇİZEMEZ

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın ise şu ifadeleri kullandı:

ABD başkan adayı Joe Biden; "seçilirsem Türkiye'de muhalefeti destekleyip iktidarı devireceğim" demiş. Bu küstah açıklama asla kabul edilemez.

Kaldı ki bu sözlerin Türkiye'de tam tersi etkiyle iktidarın ekmeğine yağ süreceği de açıktır.

Değil ABD başkanı adayı Joe Biden, yeryüzündeki hiç bir şahıs Türk siyasetine istikamet çizemez. Türk siyasetini dizayn edecek tek kudret Büyük Türk Milleti’dir.

İktidarın demokratik usullere bağlı kalınarak, milletin iradesinin tam anlamıyla yansıtıldığı seçimler yoluyla el değiştirmesine inanmış olan biz İYİ Partililer, ABD Başkan adayı Joe Biden’ın küstah sözlerini şiddetle kınıyor ve haddini bilme çağrısında bulunuyoruz.

Arkasındaki tek desteği Türk Milleti’nin demokratik iradesi olan bizler, yerel seçimlerde olduğu gibi ilk genel seçimlerde de gücümüzü ortaya koyacağız. Bu sebeple ABD Başkan adayı Joe Biden'ın son açıklaması bizim nezdimizde yok hükmündedir!

Joe Biden'ın küstah açıklamaları eğer birine “yarayacaksa” mevcut iktidara yarayacaktır. “Dış güçler” paranoyasıyla Türkiye’nin gerçek sorunlarının üzerini örtmeye çalışan iktidar, Biden’ın bu saçma açıklamalarına can simidi gibi sarılabilir ama Türk Milleti gerçeğin farkındadır! 

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ABD başkan adaylarından Joe Biden'e 'Biz siyaseti okyanusun ötesinin çıkarları için değil, milletimizin çıkarları için yaparız' diyerek tepki gösterdi.