Bilal Erdoğan'dan vakıflara yardım açıklaması

Bilal Erdoğan'dan vakıflara yardım açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı'na kamu kurumlarından kaynak aktarıldığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Okçular Vakfı'na kamu kurumlarından kaynak aktarıldığı iddialarına ilişkin açıklamalarda  bulunan Erdoğan, "Devletin herhangi bir vakfın kasasına para aktarması imkansızdır. Malazgirt anmalarında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 'Konser verilmesi gerekiyor, yapın' dedik; Ulaştırma Bakanlığı’na 'Buranın yolunun halledilmesi gerekiyor, yapın' dedik; Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne 'Burayı park alanı yapın' dedik. Harcanan paralar Malazgirt etkinliklerinin yapılması için kurumların bizimle yaptığı protokol çerçevesinde kendi harcadıkları miktarlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, birçok sivil toplum kuruluşunun devlet desteği aldığını söylerken, "Devlet desteği olmadan dünyanın neresinde yaşayabilmiştir kültür sanat? Bu gibi konularla ilgili devletin bu kurumlara destek olması kadar normal bir şey yok. Türkiye'de futbolun arkasında devletin olmadığını düşünelim, futbolu konuşabilir miyiz? Türkiye buna önem veriyor ve destek oluyor" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE'NİN LİDERİNİN OĞLUYUM DİYE…"

“Mesela bir dernekte şunu tartıştık. Filanca hesabımıza şu kadar para yatırmış.Bunu geri verelim mi. Çünkü filancanın şöyle şöyle beklentileri olabilir. Ben bana bağış yapan insanların ne düşünerek bağış yaptığını bilemem ki. 17-25 Aralık'ta 1 tane zimmet ithamı yok. Herhalde o olsaydı, 17-25 Aralık'ın polisleri, savcıları bunu bu işin içine koyardı. Ben Türkiye'nin liderinin oğluyum diye hiçbir şey yapmayacak mıyım? Ben birisinin bir işini çözmek için bir kuruş alıyorsam bu rant amacıyladır. Devletin buna karşı önlemi mal beyanıdır. Ben 5 yıllık süreden daha kısa sürede bu mal beyanını verdim.

Ben 10 yıldır restoran işi yapan birisiyim. Amcam ve eniştemle ortak olduğum bir inşaat işi var. Bir ara gemi yapıp sattık ama şu an restoran ve inşaat sadece. Benim için tatmin edici bir para kazanıyorum.”