Ardahan'a kış erken geldi

Ardahan'a kış erken geldi
Ardahan'a kış geçmiş yılların aksine bu yıl erken geldi.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde hava sıcaklığı, mevsim normallerinin 3 ila 4 derece altında seyredecek. Bölgede bir çok ilde zirvelere kar düşerken, Ardahan Artvin kara yolunda kar ve tipi sebebiyle tırlar yolda kaldı. Kars’ta Allahuekber Dağları’nda kar ve tipide mahsur kalan iki çoban ile Arpaçay ilçesinde kar nedeniyle 2 bin 900 rakımdaki Kakaç Yaylası’nda mahsur kalan kadın ve kocası kurtarıldı.

Doğu Anadolu’da sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşecek,

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimler ise yer yer çok bulutlu olacak. Sıcaklığın, mevsim normallerinin 3 ila 4 derece altında seyretmesi beklenen bölgede, rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvete esecek.

Ardahan’ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi ulaşımı aksatıyor.Kentin yüksek kesimlerinde başlayan sağanak bir süre sonra yerini kar yağışı ve tipiye bıraktı.

Kar ve tipi, Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Posof kara yolları başta olmak üzere kentin yüksek kesimindeki yollarda ulaşımı aksattı. Ardahan-Şavşat kara yolunun Sahara mevkisinde birçok tır yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden yolda kaldı. Ardahan-Çıldır kara yolunun Ölçek köyü mevkisinde ise bir tır, kar nedeniyle yoldan kayarak yan yattı.

Kar yağışı ise bir vatandaşın kameralarına şu şekilde yansıdı: