Bildiri soruşturmasında yeni gelişme

Bildiri soruşturmasında yeni gelişme
Son dakika haberine göre 104 emekli amiral tarafından gece yarısı yayınlanan Montrö bildirisi olayında yeni gelişmeler yaşanıyor. Elde edilen bilgilere göre bildiri soruşturmasında emekli 5 amiral ve 1 tuğgeneral adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Bildiri soruşturmasında yeni gelişme

104 emekli amiral tarafından gece yarısı yayınlanan Montrö bildirisine ilişkin emekli 5 amiral ve 1 tuğgeneral adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi .

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Nisan''da, bazı emekli amirallerin yayımladığı "Montrö Bildirisi"ne ilişkin soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Soruşturma kapsamında, 5 Nisan''da Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alınmış; Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat''a ise emniyete gelmeleri için tebligat yapılmıştı. Bu şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında 6 emekli amiral ile 1 emekli generali de 16 Nisan''da ifadeye çağırmış, bu kişiler sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelmişlerdi.