Bildiri yayımlayan emekli amiraller İsmail Saymaz’a konuştu. Neden gece yarısı açıkladılar?

Bildiri yayımlayan emekli amiraller İsmail Saymaz’a konuştu. Neden gece yarısı açıkladılar?
Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de katıldığı canlı yayından bildiri yayımlayan emekli amirallerin bildiri neden gece yarısı yayımladığını açıkladı. Saymaz, söz konusu metnin Whatsapp mesajlarından oluşturulduğunu ve metin tamamlanınca saate bakmaksızın yayımlandığını söyledi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de katıldığı canlı yayında 104 emekli amiralin yayımladığı Montrö bildirisine gelen tepkilere ilişkin; "Öcalan''ın kardeşi olan emekli terörist seçim konusunda açıklamalar yaptı. Onun hakkı var emekli amiralin bir tane açıklama yapma hakkı yok mu?" yorumunda bulundu.

Bildirinin yayımlanma saatine de dikkat çeken Saymaz, bildiriye imza atan amirallerden biri ile görüştüğünü aktardı.

Söz konusu metnin Whatsapp görüşmelerinde oluşturulduğunu ve tamamlanınca yayımlandığını belirten Saymaz şöyle konuştu:

"Bu metinde belki bir husus açıklamaya ihtiyaç duyuyor. Saati de yanlış. Yani zamanlaması gerçekten de 23.17''de. Emekli amiraller bunu 23.17''de değil de öğlen saatlerinde yayınlasalar büyükelçi bildirisi ile aşağı yukarı aynı kıvamda olacaktı. Ben bunu sordum amirallere. Neden böyle bir şey oldu.

Bu bir kere Whatsapp grubunda hazırlanmış bir metin. Adı da emekli amiral... Bir süredir bu konu üzerinde konuşuyorlarmış. Ama büyükeleçiler bildiri yayınlayınca biz niye duruyoruz diyerek bildiri hazırlıyorlar. Taslağı orada şekillendiriyorlar. Ete kemiğe bürünmesi akşamı buluyor. Bitirmişken yayınlıyorlar. Zamanlamasına da pek bakmıyorlar."

İlgili Haberler