Bildiri yayınlayan amirallere gözaltı

Bildiri yayınlayan amirallere gözaltı
TSK’daki cübbeli amiral ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin ortak açıklama yapan 104 emekli amiral ile ilgili başlatılan soruşturmada, sabah saat 6 sıralarında gözaltılar yapıldı. Emekli amiraller Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz, Atilla Kezek, Ergun Mengi, Türker Ertürk gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı sayıları 10'a yükseldi. Bildiride imzası yer alan 4 emekli amirale ise, yaşları gereği gözaltı yapılmazken, 3 gün içinde emniyete müracaat etmeleri için tebligat yapıldı.

ODA TV''de yer alan habere göre, Türkiye''nin gündemine oturan emekli amirallerin yayınladığı bildiri ile ilgili bu sabah gözaltılar başladı. Emekli Amiral Cem Gürdeniz’in eşi Rengin Gürdeniz “Az önce sabah 6:30 da polisler evimize baskın yaparak Cem’i gözaltına aldılar” mesajı paylaştı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç “Emekli Amiral Cem Gürdeniz evine gelen polislerce gözaltına alındı.  Türkiye için utanç verici bir gün. Biz bu oyunları daha önce de gördük. VATANSEVERLER DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE BOYUN EĞMEYECEK!” mesajını paylaştı.

Diğer yandan sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan gazeteci Müyesser Yıldız, ”Sabah saat 06:00 operasyonu! İlk etapta emekli amirallerden Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz ve Atilla Kezek’in gözaltına alındığı öğrenildi. Ergun Mengi de gözaltına alınan emekli amiraller arasında.” dedi.

Gözaltı sayıları 10''a yükselirken, bildiride imzası yer alan 4 emekli amirale ise, yaşları gereği gözaltı yapılmazken, 3 gün içinde emniyete müracaat etmeleri için tebligat yapıldı.               

104 emekli amiral ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. İmzacıların ''FETÖ ile irtibatlarının inceleneceği'' ve bildiriye öncülük ettiği tespit edilen kişilerin tek tek ifadeye çağırılacağı öne sürülmüştü.

 

İlgili Haberler