Bilim adamları şaştı kaldı! Havadan bulaşıyor, anne rahmine yerleşip kalıyor!

Bilim adamları şaştı kaldı! Havadan bulaşıyor, anne rahmine yerleşip kalıyor!
İngiltere’de çalışma gerçekleştirilen bilim adamları, havadaki kirletici parçaların anne rahmine yerleşip kaldığını açıkladı.

Science of The Total Environment hava kirliliği ile ilgili dikkat çeken bir araştırma yayınladı. Popular Science de araştırmaya ilişkin detayları haberleştirdi.

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda, havadaki kirlilik parçalarının, anne rahmindeki plasentaya kadar ulaştığını ortaya koydu.

Londra Queen Mary Üniversitesi’nden Jonathan Grigg, çalışma ile ilgili şunları söyledi:

“Bizim çalışmamız, kirli havada bulunan karbon parçacığı maddesinin solunmasıyla bu maddenin kan akışında gezdiğini ve plasentada önemli hücreler tarafından yakalandığını gösteriyor. Bu bilginin kanun organlarını, tecrit dönemi sonrasındaki trafik kaynaklı yayılımları azaltmaya teşvik etmesini umuyoruz.”

“KİRLİLİK İLE SORUNLAR ARASINDA BAĞLANTI VAR”

Araştırma hakkında açıklamalarda bulunan bir başka bilim insanı Dr. Norrice Liu ise şöyle konuştu:

“Londra’daki kirlilik seviyeleri, yıllık sınırları sıklıkla aşıyor. Anne tarafından maruz kalınan yüksek kirlilik seviyeleri ile fetüste görülen sorunlar arasında bir bağlantı olduğunu biliyoruz. Bu sorunlar arasında, doğum ağırlığının düşük olma tehlikesi de bulunuyor. Fakat şimdiye kadar, bu durumun vücutta nasıl meydana gelebildiğine yönelik fikirlerimiz sınırlıydı.” 

Kaynak: Popular Science

İlgili Haberler