Bilim dünyası kötü haberi duyurdu. Yüzde 40'ı yok olma tehlikesi ile karşı karşıya

Bilim dünyası kötü haberi duyurdu. Yüzde 40'ı yok olma tehlikesi ile karşı karşıya
Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri tarafından hazırlanan bir rapora göre, Dünya üzerindeki damarlı bitkilerin yüzde 40'ının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

NTV'den Ayşegül Engür Dahi'nin haberine göre Dünya'daki bitki türlerinin yaklaşık 5'te 2'si yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

Araştırmacılar, ortadan kaybolmadan önce yeni türleri adlandırmak ve tanımlamak için zamana karşı yarıştıklarını açıkladı.

Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri tarafından hazırlanan bir rapora göre söz konusu bitkiler  ilaç, yakıt ve gıda olarak büyük potansiyele sahip türleri içinde barındırıyor. Ancak, habital yıkımı ve iklim değişikliği gibi küresel sorunlar nedeniyle bitki ve mantarların kullanılma fırsatları kaybediliyor.

Bilim insanları, bitiki ve mantarların neslinin tükenme riskinin daha önce düşünülenden çok daha yüksek olduğunu açıklayarak damarlı bitkilerin yüzde 39,4’ünün yok olma riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi. Araştırma, tıp için kullanılan 723 bitkinin neslinin tükenme riski altında olduğunu ve dünyanın bazı bölgelerinde aşırı hasadın bu soruna yol açtığını ortaya koydu. 

İlgili Haberler