Bilim Dünyasına Göre Yeryüzündeki En Güzel Kadın Bella Hadid

Bilim Dünyasına Göre Yeryüzündeki En Güzel Kadın Bella Hadid
Amerikalı bir cerrah, 23 yaşındaki süper model Bella Hadid’in bilimsel olarak en güzel kadın olduğunu iddia etti. Cerrah, Bella Hadid’in yüzünün altın orana en çok uyan yüz olduğunu belirtti

Güzellik algısı kişiye göre değişiyor evet. Bizim güzel bulduğumuzu, sizler güzel bulmaya bilirsiniz. Ama işin içine bilim girdiğinde güzellik konusu bile tartışmaya kapanıyor. Son günlerde İngiltere’de altın oran ölçüleriyle yapılan güzellik değerlendirmesi gündemde. Bu değerlendirmeye göre dünyanın en güzel kadını Bella Hadid seçildi. Altın orana yakınlık ve kusursuzluk oranı yüzde 94.35.

Londra''da yaşayan estetik ve plastik cerrah uzmanı Doktor Julian De Silva sonuçlar hakkında "Bella''nın ölçülerini çıkardıktan sonra açık ara mükemmelliyetin kazananı kendisiydi" diyor.

Harley Street’te cerrah olan Dr.Julian De Silva; Bella Hadid, Beyonce, Amber Heard, Ariana Grande, Kate Moss ve Cara Delevingne’nin yüzlerinin oranlarını inceledi. Bella Hadid, yüzde 94.35 ile yüzü altın orana en fazla uyan kadın oldu

Dr. Julian De Silva, listedeki kadınların gözlerini, kaşlarını, burnunu, dudaklarını, çenesini ve kulaklarını oranlayarak kimin altın orana daha çok yaklaştığını bulduğunu açıkladı. De Silva, “Bella Hadid’in yüzünün tüm unsurları fiziksel mükemmellik için ölçüldüğünde net bir şekilde kazandı. Çenesi genel olarak en yüksek orana sahip. Yüzde 99.7’lik bir puanla mükemmel bir şekle sahip olmaktan sadece yüzde 0.3 uzakta. Bella’nın gözlerinin konumu da Scarlett Johansson’ın arkasından ikinci oldu” dedi.

İlgili Haberler