Koronavirüs için umut veren tespit

Koronavirüs için umut veren tespit
Oxford/AstraZeneca aşısını geliştiren bilim insanı Dame Sarah Gilbert Kovid-19’un varyantlarına ilişkin umut verici yeni açıklamalarda bulundu.

Oxford Üniversitesi ile Astrazeneca ilaç şirketinin ortaklığıyla geliştirilen Kovid-19 aşısının arkasındaki bilim insanlarından Dame Sarah Gilbert, hem virüsün geleceğine ilişkin hem de varyantlara dair açıklamalarda bulundu.

VİRÜSÜN FAZLA BİR YERİ KALMADI

TGRT Haber''de yer alan bilgilere göre, Dame Sarah, Covid-19 virüsünün mutasyona uğrayacak yeri kalmadığını şu sözlerle anlattı:

"Virüs tamamen mutasyona uğrayamaz çünkü spike proteini o hücreye girmek için insan hücresinin yüzeyindeki ACE2 reseptörü ile etkileşime girmek zorundadır. Spike proteinini o reseptörle etkileşime giremeyecek kadar değiştirirse, hücrenin içine giremez. Bu yüzden virüsün, bağışıklıktan kaçarak bulaşıcı bir virüs olabileceği çok fazla yer yok.''''

"YENİ VARYANTLAR ÖLÜMCÜL OLAMAYACAK"

Dame Sarah, virüsün gidebileceği pek bir yer kalmadığını iddia ederek ortaya çıkacak yeni varyantların ölümcül olamayacağını belirtti. Bilim insanı, toplumun bağışıklık kazanmasıyla beraber varyantların daha az ölümcül olma eğiliminde olduğunu söyledi.

Umut veren bir başka açıklaması ise Covid-19''da bazı genetik değişiklikler beklediği, bu değişikliklerin Covid''i soğuk algınlığına ve solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan diğer mevsimsel koronavirüsler gibi olacağını belirtti.

4 KOVİD TÜRÜ DAHA VAR

Bilim insanı, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Normalde virüslerin daha kolay dolaştıkları için daha az öldürücü hale geldiklerini görüyoruz ve Covid-19’un daha öldürücü bir versiyonuna sahip olacağımızı düşünmek için hiçbir neden yok.”

Öte yandan bilim insanı, dünya üzerinde 4 tane daha koronavirüs türünün bulunduğunu ve bunların farkında bile olmadıklarını söyledi.

İlgili Haberler