Bilim insanları 10 yıl sonra bunları yiyeceğiz diyerek duyurdu. Geleceğin süper gıdası diye lanse ettiler

Bilim insanları 10 yıl sonra bunları yiyeceğiz diyerek duyurdu. Geleceğin süper gıdası diye lanse ettiler
Dünyanın dört bir yanından bilim insanları 2030’da insanların ne yiyeceğine dair tahminlerini duyurdu. Yapılan tahminler arasında laboratuvardan yapılan etler ve böcekler yer aldı. Diğer bir tahmine göre yenilebilir böcekler de gıda stratejilerinin parçası haline gelecek.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, İngiliz Daily Mail Gazetesi, insanların 10 yıl sonraki beslenme tarzıyla ilgili en ilginç uzman görüşlerini topladı. Bilim insanları, 2030'da insanlığın ne yiyeceğine dair tahminlerini açıkladı. Tahminler arasında laboratuvarda yapılan etler ve böcek sosları da yer aldı.

Dünyanın dört bir yanından bilim insanı, Dünya Yemek Günü münasebetiyle Oxfordshire Bilim Festivali kapsamında düzenlenen sanal bir etkinlikte buluştu.

Hollandalı bir bilim insanı, laboratuvarda geliştirilen etlerin, bitki bazlı hamburgerlerin yerini alacağını söylerken, Oxford’lu bir uzman da pizzaların böceklerle süsleneceğini söyledi.

486326-1042803395.jpg

İNEK HÜCRESİNDEN ET ÜRETTİLER

İlk tahminlere göre laboratuvarda üretilen etler, önümüzdeki 10 yıl içinde yaygınlaşacak ve buzdolaplarında yerini alacak. Hollanda'daki Maastricht Üniversitesi'nden Profesör Mark Post, 2013’te inek kaslarından alınan hücrelerden yapılan ilk hamburgeri tanıtmıştı.

SÜPER GIDA DİYEREK DUYURDULAR

Bilim insanları diğer bir tahmine göre yenilebilir böcekler de gıda stratejilerinin parçası haline geleceğini söyledi. Cırcır böcekleri, solucanlar ve karıncaların çevre dostu olduğu düşünülüyor. Çünkü bunlar, çiftlik hayvanlarından daha az doğal kaynak kullanıyor ve tüketim açısından alternatif teşkil ediyor. Geleceğin “süper gıdası” diye lanse edilen bu canlılar, protein, potasyum, magnezyum açısından epey zengin olarak gösterilirken, dünya çapında binden fazla böcek türü tüketiliyor ve son araştırmalar, küresel böcek pazarının patlamaya hazır olduğunu belirtildi.

Öte yandan gıda sektörünün önde gelen isimlerinin de bilim insanlarıyla benzer görüşleri paylaştığını söyledi.