Bilim insanları açıkladı: Corona virüs hayvanlara bulaşır mı?

Bilim insanları açıkladı: Corona virüs hayvanlara bulaşır mı?
Çin’deki bir köpeğin corona virüsü testinin pozitif olmasına rağmen uzmanlar evcil hayvanların risk altında olmadığını açıkladı.

Corona virüsü salgınına hala bir tam olarak bir çözüm bulunamaması insanları tedirgin etmeye devam ediyor. Çin’de geçtiğimiz günlerde bir köpeğin corona virüsü testinin zayıf bir şekilde pozitif çıkması ise evcil hayvanı bulunan insanların tedirgin olmasına neden oldu. 

Çin’deki bir köpeğin corona virüsü testinin pozitif olmasına rağmen uzmanlar evcil hayvanların risk altında olmadığını açıkladı. Illinois Üniversitesi Urbana-Champaign Veterinerlik Fakültesi başkanı Dr. Will Sander, kedi ve köpeklerin çoğunun büyük olasılıkla risk altında olmadığını, hayvanların insanlara bulaşacak şekilde virüs taşıma ihtimallerinin çok düşük olduğunu açıkladı. 

Dr. Will Sander yaptığı açıklamada, “Şu anda insanlar evcil hayvanları etkileyebilecek corona virüsü konusunda endişe duymamalıdır. Virüs insanlar arasında yayılmak için adapte olmuş görünüyor. Bu nedenle köpek veya kedilere bulaşması pek mümkün görünmüyor” dedi.