Bilim insanları araştırıyor! Bu yeri uzaylılar inşa etti iddiası

Bilim insanları araştırıyor! Bu yeri uzaylılar inşa etti iddiası
Çekiç balıklarını gözlemlemek üzere Japonya kıyılarında araştırma yürütürken hiç beklemedikleri başka bir şeyle karşılaştılar: Denizin dibinde yer alan ve daha sonra Japonya'nın Atlantis'i olarak adlandırılacak devasa yapı buldular. Yonaguni Anıtı'nın uzaylılar tarafından inşa edildiği ileri sürülürken, bilim insanları araştırmalarını sürdürüyor.

Dünyanın en ilginç yerlerinden biri olan Yonaguni Anıtı için bilim insanları doğallığı konusunda bir karara varmış değiller. Beş bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve uzaylılar tarafından yapıldığı bile söyleniyor.
Anıtla ilgili akıllardaki en büyük soru ise yapının doğal mı olduğu, insanlar tarafından mı inşa edildiği, yoksa işin içinde uzaylıların parmağının mı bulunduğu. Kiltaşı ve kumtaşından oluşan bu gizemli anıtın uzunluğu 150 metre, genişliği 40 metre, yüksekliği ise 27 metre.

Rykukyus Üniversitesi'nden profesör Masaaki Kimura, yapının insan eliyle inşa edildiğini düşünüyor. Kimura'ya göre yapı eski uygarlıkların elinden çıkmış gibi görünüyor. Üstelik Kimura, yapıya Yonaguni Adası kıyılarında rastlanmasının da anlamlı olduğunu vurguluyor. 

Çünkü bu ada, M.Ö. 2500 yıllarına dayandığı tespit edilen barınakların, çömleklerin, taş aletlerin ve büyük ocakların rastlandığı bir nokta. Anıtın üzerinde rastlanan ayak izi benzeri şekiller de Kimura'nın teorisini güçlendiriyor. Ancak bu bulgular, o dönemde bu kadar görkemli yekpare bir anıtın inşa edilmesinin mümkün olduğunu kanıtlamıyor.

Böyle düşünen jeolog Robert Schoch, bu devasa yapının tamamen doğal bir oluşum olduğuna inanıyor. Çünkü ona göre eğer bu anıt insan yapımı olsaydı, yapıldığı dönemde hâliyle suyun üzerinde yer alması gerekirdi ve karaya inşa edilmiş olması için de en az 8000 yıl öncesine ait olmalıydı. Ancak yapı bu kadar eski değil...
Üstelik Schoch, yapı ana kayayla bütünleşik olduğu için, inşa edilmiş olamayacağını savunuyor.
Schoch "Anıtın hiçbir bölümü ayrı kaya parçalarından oluşmuyor. Bu da parçaların belirli bir düzene göre yerleştirilmediğini gösteriyor. Yapının üzerinde yer alan ayak izi benzeri şekiller ve teras benzeri bölümler ise doğal dalga hareketleri ve gelgitler neticesinde oluşmuş olabilir" dedi. 

SON SÖZ BİLİM İNSANLARININ

Ancak bu varsayımlar kimileri için hiç mantıklı değil... Çünkü onlara göre yapı, "Kayıp Kıta Mu"dan geri kalanları gözler önüne seriyor. Amatör arkeolog Augustus Le Plongeon'a göre "Mu" adı verilen kayıp kıta gerçekti, bir zamanlar Atlas Okyanusu'nda bulunuyordu ve Mısırlılar ve Kızılderililer bu adadan kaçan göçmenlerdi...

Bir başka kesime göre ise yapının su altında yaşayan uzaylılar tarafından inşa edildiği kesin. Onedio'nun haberine göre, bu varsayımın elbette hiçbir dayanağı yok ve dünyamızdaki açıklanamayan pek çok olayda olduğu gibi işin içine uzaylı teorilerinin karıştırılması oldukça alışıldık.

Şimdiye kadar sözünü ettiklerimiz arasında en mantıklı varsayımın hangisi olduğu kişiden kişiye göre değişir ve ortaya atılan bu fikirler üzerindeki tartışma sona erecek gibi de görünmüyor. 

a-070.jpgmb-002.jpgc-047.jpgd-065.jpgf-035.jpgg-040.jpg