Bilim insanlarından ilginç öneri: Tarımda insan idrarı kullanılsın

Bilim insanlarından ilginç öneri: Tarımda insan idrarı kullanılsın
Bilim insanları iklim krizinin daha da şiddetlenmesinin önüne geçebilmek için tarımda kullanılan kimyasallar yerine insan idrarının kullanılması gerektiğini söyledi. Bilim insanları kimyasal maddelerin içinde bulunan azotun yaklaşık yüzde 80'inin ve fosforun da yarısından fazlasının idrarda da bulunduğunu söyledi.

Bilim insanları iklim krizini önlemek için araştırmalar yapmaya çalışıyor. Bu doğrultuda tarımsal faaliyetleri göz önünde bulundurarak yeni bir iddia ortaya attı.

Bitki yetiştiriciliğinde kimyasallara bağımlılığı ve çevre kirliliğini azaltmanın yollarını arayan ABD''deki Zengin Dünya Enstitüsü''nde görev alan Julia Cavicchi insan idrarının tarımda kullanılabileceğini ifade etti. Bu çözüm önerisinin çiftçilerin kullandığı mevcut yöntemlerden daha iyi bir yol olduğunu söyleyen Cavicchi, bitkilerin büyümek ve meyve ya da sebze üretmesi için azot, fosfor ve potasyum içeren gübreler gerektiğini belirtti.

Dolayısıyla modern tarımda kullanılan kimyasalların çevre kirliliğine yol açtığını sera gazlarını artırıyor ve hatta balıkları ve diğer canlıları öldürerek su yollarını yaşanmaz hale getirdiğini dile getirdi.

Bu noktada insanları en çok şaşırtan noktalardan biri de Cavicchi ve meslektaşlarının idrarın atık sudaki azotun yaklaşık yüzde 80''ini ve fosforun da yarısından fazlasını oluşturduğunu söylemesi oldu.

Ayrıca araştırmayı yapan ekip "Sentetik azot üretimi önemli bir sera gazı kaynağı ve fosfor da sınırlı, yenilenemez bir kaynak. Bu yüzden idrar yönlendirme sistemleri atık yönetimi ve tarımsal üretim için uzun vadeli, esnek bir model sunuyor." dedi.

 

İlgili Haberler