Bilim insanları ilk kez açıkladı: O kişiler virüsü daha ağır geçiriyor

Bilim insanları ilk kez açıkladı: O kişiler virüsü daha ağır geçiriyor
Uzman Diyetisyen İdil İmamoğlu, korona virüsün obez bireylerde daha ağır belirtileri olduğunu ifade ederek, “Obezitesi olan bireylerde risk aslında birkaç nedenden dolayı daha yüksek. Bunlardan ilki, obezitesi olan bireylerin zaten akciğer kapasitesi daha sıkıntılı oluyor” dedi.

Uzmanlar korona virüs salgını bazı kişilerde küçük semptomlarla görülürken bazı insanlarda ise ağır belirtiler görülebiliyor. Uzman Diyetisyen İdil İmamoğlu, korona virüsün obez bireylerde daha ağır geçtiğine dair verilerin olduğunu belirtti.

İlk verilerin Çin'den geldiğini ve riskin normal insanlara göre obez bireylerde 2,5 kat daha yüksek olduğunun görüldüğünü ifade eden İdil İmamoğlu, “Obezitesi olan bireylerde risk aslında birkaç nedenden dolayı daha yüksek. Bunlardan ilki, obezitesi olan bireylerin zaten akciğer kapasitesi daha sıkıntılı oluyor. Bireyin zaten böyle bir de sıkıntısı varsa bu virüsle birlikte sorunu bir tık daha üst seviyede yaşayabiliyor” dedi.

"AĞIR GEÇİRME RİSKLERİ DAHA DA ARTABİLİYOR"

Obez bireylerin eşlik eden birçok hastalık görebildiklerini belirten İmamoğlu, “Obezitesi olan bireylerin klinik tablolarına baktığımızda eşlik eden birçok hastalık görebiliyoruz. Tansiyon, şeker gibi bir takım klinik tablolar da duruma eşlik ediyor. Bu eşlik eden tablolar olduğunda da kişi aslında daha fazla ilaç kullanıyor oluyor ve metabolizması da zaten bu anlamda daha sıkıntılı bir hal alıyor. Korona virüs gibi virüs de bünyeye eklenince bunu ağır geçirme riskleri daha da artabiliyor" şeklinde konuştu.

“OBEZİTESİ OLAN KİŞİDE AĞIR GEÇME İHTİMALİ YÜKSEK”
"Her obezitesi olan birey koronavirüse mutlaka yakalanır" şeklinde ki bilginin de yanlış olduğunu vurgulayan İmamoğlu, "Ama obezitesi olan kişinin koronavirüse yakalandığı durumda, hekimler nasıl 'sigara içen bunu daha ağır geçirir' diyorsa bu obezitesi olan kişiler için de geçerli. Yani obezitesi olan bir kişide bu hastalığın daha ağır geçme ihtimali yüksek" dedi.

 

 

İlgili Haberler