Bilim insanları 'maalesef' diyerek koronanın nasıl biteceğini duyurdular

Bilim insanları 'maalesef' diyerek koronanın nasıl biteceğini duyurdular
Korona virüs salgını tüm dünyada etkisini göstermeye devam ederken, salgının nasıl biteceği de merak ediliyor. Lübnanlı bilim adamı Hassan Zaraket, korona virüs salgınının bitiş sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Korona virüs salgını dünya genelinde can almaya devam ediyor. Bilim insanları da korona virüs salgının nasıl biteceği konusunda tartışmalara devam ediyor.

Frontiers in Public Health dergisinde bugün yayınlanan araştırmada korona virüs salgınının en azından yıl sonuna kadar devam edeceği belirtildi.  

Söz konusu çalışmada, korona virüsün sürü bağışıklığı sağlandıktan, yani korona virüsü bulaştıracak insan sayısının azalmasından sonra biteceği kaydedildi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan Amerikan Üniversitesi akademisyenlerinden Hassan Zaraket ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Korona virüs sürü bağışıklığı sağlanana kadar aramızda olmaya devam edecek. Belli bir süre daha da salgınlara neden olmaya devam edecek. Halkın, maske ve mesafe kavramları ile yaşaması gerekiyor” dedi.

SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI ELEŞTİRİLİYOR

Öte yandan, birçok bilim insanı tarafından ortaya atılan 'sürü bağışıklığı' teorisinde, toplumdaki kronik hastalar ve kanser gibi bağışıklığı düşüren hastalığı bulunanların, sürü bağışıklığı sırasında hayatını kaybedeceği belirtiliyor. Bu nedenle de sürü bağışıklığı teorisi eleştiriliyor. 

Kaynak: Frontiers in Public Health