Bilim insanları organları şeffaf hale getirdi!

Bilim insanları organları şeffaf hale getirdi!
Helmholtz Zentrum München'den bilim insanları, tarihte ilk kez insan organlarını şeffaf hâle getirmeyi başardı. Araştırmacılar, bu sayede bir organın hücresel detaylarını ortaya çıkarabildi.

Geçtiğimiz günlerde bilim insanları, tarihte ilk kez insan organlarını tamamen saydam hâle getirmeyi başardılar. Bilim insanları, bu sayede organların içini incelemek için onları kesmek zorunda kalmayacaklar..

Aslında bu olay, bilim insanlarının ilk kez bir organı şeffaf hâle getirmeleri değil. Araştırmacılar, daha önce farelerin organlarını şeffaf hâle getirmeyi başarmışlardı ancak orada kullanılan teknik insanlar için geçerli değildi. 

Webtekno'nun haberine göre, araştırmalarına devam eden bilim insanları, sonunda CHAPS ismi verilen bir kimyasal karışım buldu. Bu karışım, organlarda çok küçük çaplı delikler açarak onları şeffaf hâle getirecek çözeltilerin organa girmesini sağlıyordu. Yeni tekniği, öldükten sonra vücudunu bilim insanlarına bağışlayan insanlar üzerinde deneyen araştırmacılar, organları tamamen şeffaf yapmayı başardı.