Bilim insanları vahim gelişmeyi açıkladı! Mutasyonlu korona virüs herkesin sarıldığı en büyük önlemi yıkıp geçiyor

Bilim insanları vahim gelişmeyi açıkladı! Mutasyonlu korona virüs herkesin sarıldığı en büyük önlemi yıkıp geçiyor
Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgınında mutasyon paniği büyüyor. İtalya'da Covid-19'la mücadele gücünün başkanı Pier Luigi Bartoletti, "Virüs kendimizi korumak için aldığımız önlemlere adapte oluyor" diyerek B117 mutasyonunun cerrahi maskelerden bile bulaşabileceğini söyledi.

NTV'de yer alan habere göre, Çin'de başlayan yeni tip korona virüs salgınında virüsün İngiltere'de geçirdiği B117 mutasyonunun maskelerden bile bulaşabileceği açıklandı.

"ALDIĞIMIZ ÖNLEMLERE ADAPTE OLUYOR"

İtalya'da Covid-19 mücadele gücünün başkanı doktor Bartoletti, "Virüs kendimizi korumak için aldığımız önlemlere adapte oluyor" diye konuştu. Doktor Bartoletti, Covid-19'un B117 mutasyonunun cerrahi maskelerden bile bulaşabileceğini söyledi.

CERRAHİ MASKELERDEN GEÇİYOR

Bartoletti, yeterince havalandırılmayan kapalı alanlarda uzun süre bulunulması halinde Covid-19'un cerrahi maskeleri aşma potansiyeli bulduğu konusunda uyardı.

"DAHA ÇOK KİŞİYE BULAŞIYOR"

FFP2 veya FFP3 tipi maskeler kullanıldığında bu riskin olmadığını belirten Doktor Bartoletti, "Virüs kendimizi korumak için aldığımız önlemlere adapte oluyor. İngiltere mutasyonu daha güçsüz bu da onu daha az ölümcül yapıyor ama bundan dolayı çok daha fazla kişiye bulaşıyor" diye konuştu.

GENÇLER SIK YAKALANIYOR

Doktor Bartoletti, "Henüz elimizde bilimsel bir kanıt yok ancak virüsün gittikçe daha fazla yayıldığını farkettik" ifadelerini kullandı. Pier Luigi Bartoletti, kasım ayıyla karşılaştırıldığında çok daha fazla gencin Covid-19'a yakalandığını aktardı.