Bilim insanları virüs tedavisi için 70 ilaç belirledi

Bilim insanları virüs tedavisi için 70 ilaç belirledi
Bilim insanları, korona virüse karşı etkili olabilecek 70 ilacı belirlediler. Belirlenen ilaçların büyük bir kısmının şu anda testleri devam ediyor.

Bilim insanları Çin’de ortaya çıkan ve korona virüs salgınına karşı etkili olabilecek 70 ilacı belirledi. Bu ilaçların bir kısmı halihazırda başka hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Bu ilaçların koronavirüs tedavisinde kullanılması, yeni baştan bir antiviral geliştirmekten çok daha hızlı sonuçların elde edilmesini sağlayabilir.

Korona virüs tedavisinde kullanılabilecek ilaçların listesi geçtiğimiz günlerde bioRxiv internet sitesinde yayınlanan bir makalede ortaya çıktı. Araştırmacılar, koronavirüsün tedavisinde kullanılacak ilaçları belirlemek için virüsün genomu üzerinde bir çalışma gerçekleştirdiler.

SARS-CoV-2 olarak adlandırılan şu andaki COVID-19 salgınının virüsü, kendi genetik mekanizması yerine girdiği hücrenin genetik mekanizmasını kullanıyor. Hücre bu şekilde yeni virüslerin üretilmesi için viral proteinlerin üretimini gerçekleştiriyor. Bu viral proteinlerin her biri, gerekli insan proteinlerine bağlanarak çalışıyor.

bioRxiv’de yayınlanan çalışmada bilim insanları, virüsün 29 geninin 26’sını ortaya çıkardılar. Araştırmacılar, bu şekilde SARS-CoV-2’nin hedeflediği 332 insan proteinini buldular. Yapılan çalışmaya göre bazı viral proteinler sadece bir çeşit insan proteinini hedefliyorlar. Geri kalan viral proteinler ise bir düzine kadar insan proteinini hedefliyorlar.