Bilim insanlarından çok kritik maske uyarısı. Herkesin düştüğü bu hataya sakın düşmeyin

Bilim insanlarından çok kritik maske uyarısı. Herkesin düştüğü bu hataya sakın düşmeyin
ABD'li bilim insanları, korona virüs sürecinde kullanılan cerrahi maskelerin tek seferlik kullanımında yüzde 65 verimlilik sağladığını açıklandı. Yapılan çalışmada, aynı maskenin kullanımına devam edilmesi halinde bu oranın yüzde 25'e kadar gerileyebileceği de ortaya çıktı.

Sözcü'de yer alan habere göreABD'deki Massachusetts Lowell Üniversitesi ve California Baptist Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, cerrahi maskelerin tek seferlik kullanımında yüzde 65 verimlilik sağladığı açıklandı.

TEKRAR TEKRAR TAKILANLARDA DA RİSK BÜYÜK

ABD’de Massachusetts Lowell Üniversitesi ve California Baptist Üniversitesinden araştırmacıların yaptığı çalışmada aynı zamanla maskenin kullanımına devam edilmesi halinde bu oranın yüzde 25'e kadar gerileyebileceğini ortaya çıkardı.

FİLTRELEME ORANI DÜŞÜYOR

Hava akışını yavaşlattığı belirtilen maskelerin, kirlendiğinde havadaki partikülleri filtreleme oranının düştüğü belirtildi. Araştırmada, kullanılmış bir maske takmanın yalnızca 5 mikrometreden büyük partiküller için koruma sağlayacağına ve 2.5 mikrometreden daha küçük partiküllere karşı etkisiz olacağı ifade edildi.