Bilim insanlarının yeni gezegenler ile ilgili tartıştığı gizli bilgiler ortaya çıktı. İşte hararetle tartıştıkları tehlikeli konu

Bilim insanlarının yeni gezegenler ile ilgili tartıştığı gizli bilgiler ortaya çıktı. İşte hararetle tartıştıkları tehlikeli konu
Bilim insanları, gök bilimcileri tarafından keşfedilen 24 gezegen ile ilgili dikkat çeken bir noktaya kilitlendi. Araştırmacılar, 24 gezegendeki atmosferin Dünya’ya benzer olması durumunda, gezegenlerde yaşayan canlıların insana benzer olması ihtimali üzerinde duruyor.

Gök bilimciler tarafından önceki gün duyurulan araştırmada, “Dünya'dan “daha yaşlı, daha büyük, daha ılık ve muhtemelen daha ıslak olan gezegenler” bulunduğu kaydedildi. Yaşam için elverişli koşullara sahip bu gezegenler, Dünya'dan en az 100 ışık yılı uzaklıkta yer alıyor.

Bilim insanların gezegenleri keşfetmesinin ardından, yıllardan bu yana tartışılan bir konunun da bilim insanlarının hararetle tartıştığı konu olduğu ortaya çıktı. Buna göre, gezegenlerdeki oksijen durumunun ne olduğu merak ediliyor.

“BASINÇ, DÜNYA İLE AYNI OLMALI”

24 gezegende eğer yaşam var ve bu ortam Dünya’dakine benzer ise gezegenlerde insana benzeyen türler de olabilir. Bilim insanları, bunun milyonda bir olasılık olduğunu ve bu ihtimalin gerçekleşmesi için atmosfer basıncının Dünya ile aynı olması gerektiğini vurguladı.

“ÇOK İLERİ VEYA GERİ OLABİLİRLER”

Bilim insanlarının, 24 gezegenle ilgili son araştırmasının canlılar üzerinde olacağı ve bu gezegenlerde hangi canlı türlerinin yaşadığı ortaya çıkacak. Eğer Dünya’ya benzer yaşam koşulları var ise buradaki türlerin insana benzeyeceği de bilim insanlarının tartışma konusu oldu. Buna yer çekimi ve hava basıncının da dahil olduğu aktarıldı.

Diğer yandan bilim insanları, gezegenlerdeki canlı veya canlıların çok ileride ya da çok daha geride olabileceğini vurguladı.

 

 

İlgili Haberler