Bilim Kurulu toplantısında ne kararlar çıkacak

Bilim Kurulu toplantısında ne kararlar çıkacak
Korona virüs salgınından dolayı getirilen yasaklar Bilim Kurulu’nun yapacağı toplantıda alınacak kararlara bağlı. Milyonlarca vatandaş, Bilim Kurulu’nun kararları için merakla bekliyor. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Kafe ve restoranlar açılacak mı? Sokağa çıkma yasağı kalkacak mı? Soruları ve Bilim Kurulu toplantısına ait tüm detaylar…

Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında getirilen yasaklar Bilim Kurulu toplantısı kararlarına göre değişecek mi yoksa mevcut durum devam mı edecek merak konusu oldu. Toplantının en önemli konusu ise 1 Mart’ta normalleşme süreci nasıl başlayacağı oldu.

BİLİM KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN?

Bilim Kurulu toplantısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün saat 17.00’da toplanacak. Bilim Kurulu toplantısının ardından Fahrettin Koca’nın saat 19.00’da açıklama yapması bekleniyor.

KAFE VE RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Mart tarihinde normalleşme sürecinin kademeli olarak başlayacağı açıklaması üzerine gözler bugünkü Bilim Kurulu toplantısına çevrildi. Bilim Kurulu toplantısında vaka sayısı ve hastanelerdeki son durum gibi konular göz önünde bulundurularak karar alınacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKACAK MI?

Korona virüsle mücadelede yeni bir evreye geçiliyor. ‘Yerinde karar’ dönemi başlıyor. Bu dönemde her ildeki vaka sayısı, aşılama oranı gibi veriler normalleşme adımlarının atılmasında belirleyici rol alacak. Verilen kararlar, ülke genelini kapsayacak şekilde olmaktan çıkarak illerin durumlarına göre il bazlı olarak verilecek.

Riskin azaldığı illerde kademeli olarak normalleşme süreci başlayacak. Bu iller takip edilerek vaka sayılarının artması durumunda kısıtlamalar yeniden söz konusu olacak.

İlgili Haberler