Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara haftalar sonra sessizliğini bozdu. Alınan sert tedbirlerin altında yatan gerçeği itiraf eder gibi açıkladı

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara haftalar sonra sessizliğini bozdu. Alınan sert tedbirlerin altında yatan gerçeği itiraf eder gibi açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan korona virüse karşı alınan yeni tedbirler, bugün itibariyle yürürlüğe girecek. Alınan yeni tedbirleri NTV'ye değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, önlemlerin sağlık sistemindeki yükün artmasının ardından alındığına dikkat çekti. Kara, sağlık sisteminin hizmet verebilir değerlerin sınırlarına yaklaştığını vurguladı.

Türkiye'nin gözü dün gerçekleşen Kasım ayının son kabine toplantısındaydı. Herkesin büyük bir merakla beklediği korona salgını ile ilgili yeni kararlar toplantının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Detayları içeren korona virüs önlemleri genelgesi de İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliklerine gönderildi.

Alınan yeni önlemleri değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ise, yeni tedbirlerin sağlık sistemindeki yükü artırdıktan sonra geldiğinin altını çizdi.

Ateş Kara, "Türkiye'de dikkat edersek rakamlarımız oldukça yüksek. Özellikle de can kaybımız çok fazla. Sağlık sisteminin de artık hizmet verebilir değerlerin sınırlarına doğru yaklaştığını görüyoruz. Bunlar olunca da ivedilikle ve hızla kısıtlamaların yapılması gerekiyordu. Bu kısıtlamalar da dikkat edersek, etkili olmasını bekleyeceğimiz kararlar." dedi.