Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara tartışmalara son noktayı koydu. Hangi korona aşısının daha güvenli olduğunu açıkladı 

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara tartışmalara son noktayı koydu. Hangi korona aşısının daha güvenli olduğunu açıkladı 
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, Türkiye’ye gelecek korona aşılarının kullanımına izin verilmeden önce güvenlik testlerinden geçeceğini belirterek, “Aşılarla ilgili 3 ve 6 aylık veriler kontrol edilecek. Onay süreci olumlu tamamlandığında herhangi bir problem zaten kalmaz” dedi.  

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Çin’in ve Almanya’nın geliştirdiği korona aşıları hakkında konuştu. Sabah gazetesinden Burak Çelik’e konuşan Kara, Çin’in ve Almanya’nın geliştirdiği aşılar arasındaki farkları söyleyerek “. Her iki aşının kullanımına izin verilmeden önce güvenlik verileri değerlendirilecek. Aşılarla ilgili 3 ve 6 aylık veriler kontrol edilecek” ifadelerini kullandı.  

Prof. Dr. Ateş Kara’nın konuyla ilgili açıklamaları şöyle: 

“Her iki aşının etkisine ilişkin ülkemizde çalışmalar yapılıyor. Çin'in Sinovac şirketinin ürettiği Coronavac aşısı inaktif bir aşı. Bizim bildiğimiz daha eski yöntemlerle geliştirilen bir aşı ve bu yüzden güvenliğinde tedirginlik çok daha az. Almanya'nın geliştirdiği mRNA aşısı ise göreceli olarak daha yeni bir aşı. 90'lardan itibaren kanser aşıları olarak çalışılıyordu. 

Yaygın bir kullanımı yoktu. Her iki aşının kullanımına izin verilmeden önce güvenlik verileri değerlendirilecek. Aşılarla ilgili 3 ve 6 aylık veriler kontrol edilecek. Onay süreci olumlu tamamlandığında herhangi bir problem zaten kalmaz.”