Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara canlı yayında uyardı: Vakalar tekrar artabilir

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara canlı yayında uyardı: Vakalar tekrar artabilir
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, iktidarın aldığı normalleşme kararı için uyarıda bulundu. Güney Kore'de önlemlerin gevşetilmesiyle vaka sayılarının arttığına dikkat çeken Kara, Türkiye'de benzeri bir tablonun yaşanmaması için bireysel tedbirlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı Covid-19 Bilim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Haber Global canlı yayınından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Güney Kore'de salgın tedbirlerinin gevşetilmesiyle vaka sayısında artış yaşandığını hatırlatan Kara, "Bizim onlardan ders alıp birey olarak kurallara uymamız lazım" dedi.

Kara sözlerine şöyle devam etti:

"Maske kuralımız AVM'nin içinde de geçerli, dışarıda da geçerli. Çok dinamik bir dönem bir adım ileri atılır, geri adım da atılabilir. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı tarafından AVM'lerin kapatılması kararı olmamıştı açılmasında da benzer şekilde hareket edildi diye biliyorum ben.

"VAKALARIN TEKRAR ARTMASINA NEDEN OLDU"

Bireysel olarak bizim kurallara uymamız lazım artık. Karşımdaki ile benim mesafemi bir metreden fazla tutmam lazım. Maske takmam lazım ve üçüncüsü hijyen kurallarına uymam gerekiyor.

Çok başarılı bir Güney Kore örneği veriliyor ama küçük bir esneme, kamusal alanlara erken geçiş orada vakaların tekrar artmasına neden oldu. Bizim onlardan ders alıp kurallara birey olarak uymamız lazım."

İlgili Haberler