Bilim kurulu üyesi duyurdu: Bir yasak daha kaldırılıyor

Bilim kurulu üyesi duyurdu: Bir yasak daha kaldırılıyor
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yiyit, Karabük'te katıldığı bir bayram etkinliği sonrasında açıklama yaptı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yiyit, kalan tüm yasakların 10 gün içerisinde kalkabileceğini söyledi.

Memleketi Karabük''te polis evinde düzenlenen protokol bayramlaşmasına katılan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, bayramlaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Covid-19 döneminde böyle bir salgının en ideal nasıl yönetileceğini dünyaya gösteren bir ülke olduklarını belirten Prof. Dr. Yiyit, bunun da şu anda meyvelerini yemeye başladıklarını söyledi. Virüsün geldiği noktada son varyant olan Omicron''un hızlı yayıldığını ama eski varyantlar gibi ciddi hastalık yapmadığı gerçeği ortaya çıktığı andan itibaren her şeyin yeniden güncellendiğini kaydeden Prof. Dr. Yiyit, “Rakamlarımız olabildiğince hızla aşağıya doğru iniyor ve bu bizim için iyi bir kazanım oldu'''' yorumunda bulundu.

TARİH VERDİ

Pek çok yasağın halihazırda kaldırıldığını ve kalan kısıtlamaların da tümüyle kaldırılabileceğini belirten Yiyit, ''''Sadece toplu taşıma ve özellikle sağlık tesislerinde maske kullanımının bir süre devam etmesi ve bunun da günlük rakamın binin altına düştüğü anda kaldırılması söz konusu. Yakın bir zamanda muhtemelen bir hafta, 10 gün için en son kalan kısıtlamaların kalkacağını düşünüyorum. Mevcut haliyle aslında virüs çok hızla yayılsa bile genel yaklaşım bir üst solunum yolu enfeksiyonuna döndü, yani akciğer tutumu çok fazla gözlemlemediğimiz için bu bizi çok rahat hareket etmeye itti. Normal bir gripte nasıl bir tedbir alıyorsak, bunda da böyle yürümeye karar verdik. Gribin yoğun olduğu dönemde bireysel korunma tedbirlerinin ön plana çıktığı bir yol haritası seçiyoruz'''' dedi.

(İHA)

İlgili Haberler