Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü korona virüsle ilgili sevindirici 3 gelişmeyi açıkladı

Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü korona virüsle ilgili sevindirici 3 gelişmeyi açıkladı
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Sevindirici üç gelişme var dedi ve gelişmeleri şöyle sıraladı: "1- Isı artıyor, 2- Nem azalıyor, 3- Ultraviyole artıyor."

Korona virüs salgını dünyada etkili olmaya başladığından bu yana, virüsün yaz aylarında sıcaklıkların artmasına bağlı olarak etkisini kaybedip kaybetmeyeceği tartışılıyor.

Bu konuda bilim insanları tarafından birbirinden farklı görüşler dile getiriliyor.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Virüsün dış ortamlardaki yaşama süreci ısıya bağlı olarak azalıyor. Sıcak havalarda daha inaktivite oluyor” dedi.

Özlü’nün Hürriyet’ten Abdülkadir Selvi’ye yaptığı açıklamaya göre, vücut direncinin artmasını sağlayan D vitamini için 20 dakika güneş ışını almak çok kıymetli.

Selvi’nin bugünkü yazısında Prof. Dr. Tevfik Özlü’nün söylediklerinden aktarım yaptığı kısım şu şekilde:

“Tevfik Özlü, ‘Sıcaklığın artması, nemin azalması ve güneş ışığındaki ultraviyole virüsün bulaşmasını zorlaştıracaktır. Yine D vitamini sentezi artacak, bu da bağışıklık sistemimizi daha da güçlü kılacaktır’ diye tweet attı. Bunun üzerine kendisini arayıp sözlerini biraz daha açmasını istedim.

Virüsün dış ortamlardaki yaşama süreci ısıya bağlı olarak azalıyor. Sıcak havalarda daha inaktivite oluyor. Güneş ışığındaki ultraviyole, virüsün bulaşmasını zorlaştırıyor. Sevindirici üç gelişme var.

1- Isı artıyor.

2- Nem azalıyor.

3- Ultraviyole artıyor.

Tevfik Özlü bir noktaya daha dikkat çekti. O da D vitamini. Vücut direncimizi arttıran D vitamini sentezinin güneş ışığında çok hızlı olduğunu söyledi. ‘Ne kadar süre yeter’ diye sordum. ‘20 dakika bile çok kıymetli’ dedi.”