Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü önerdi: Düğünlerde korona önlemleri nasıl alınmalı

Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü önerdi: Düğünlerde korona önlemleri nasıl alınmalı
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Bir yandan da düğünlerin yapılması lazım, hayat devam ediyor. Salgına izin vermeyecek yeni bir düğün formatı lazım. Açık havada yapılabilir. Oturma düzeni giriş çıkışlar ayarlanabilir. Takı merasimleri için yeni bir format geliştirilebilir.” dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, korona virüs salgını nedeniyle düğünler için yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi. Sözcü Tv’de Hande Zeyrek’in sorularını yanıtlayan Özlü, hayatın devam etmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Bir yandan da düğünlerin yapılması lazım, hayat devam ediyor. Salgına izin vermeyecek yeni bir düğün formatı lazım. Açık havada yapılabilir. Oturma düzeni giriş çıkışlar ayarlanabilir. Takı merasimleri için yeni bir format geliştirilebilir.”

“HERKESİN TUZU KURU DEĞİL”

Prof. Dr. Özlü, bayram sonrası normalleşmenin başlayacağını hatırlatarak “Herkesin tuzu kuru değil. İnsanlar evine ekmek götürmek zorunda. Birçok kişi işini kaybetti, para kazanamıyor. Ev kirası ödeyemiyor, çoluk çocuğunun geçimini sağlayamıyor… Bir şekilde hayatı başlatmak şart ama bunu yaparken kendimizi korumamız da şart” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARA MASKE UYARISI

Sosyal mesafe ve maskenin önemini vurgulayan Prof. Dr. Tevfik Özlü, sokağa maskesiz asla çıkılmaması gerektiğini ancak son günlerde maskelerin kullanımında da bir gevşeme olduğuna dikkat çekti.

Doğru maske kullanımını da tarif eden Özlü “Birçok kişi maskeyi aksesuar gibi kullanıyor” dedi.