Bilim Kurulu üyesinden korkutan açıklama: "Virüs bitmeyecek aramızda dolaşacak"

Bilim Kurulu üyesinden korkutan açıklama: "Virüs bitmeyecek aramızda dolaşacak"
Bilim Kurul üyesi Prof. Alpay Azap, korona virüs nedeniyle eski yaşantımıza dönmemizin mümkün olmadığını ifade ederken, virüsün bitmeyeceğini dile getirdi. Azap, "Virüs bitmeyecek, toplumda dolaşmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Bilim Kurul üyesi Prof. Alpay Azap, Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında salgın ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Virüse alışılması gerektiğini ifade eden Azap, "Gevşetme politikalarını hayata geçirmek çok zor. İnsanların birbirleriyle temas etmesi bu salgını artırıyor." ifadelerini kullandı.

VİRÜS BİTMEYECEK

"Berberler ilgili karar gerekli tedbirler alınırsa çok büyük sıkıntı yaratmayabilir. Ancak İtalya’da tek bir kuaförden onlarca insanın enfekte olduğunu gördük." diyen Azap, sözlerine şöyle devam etti:

"2-3 ay önceki yaşantımıza dönmemiz mümkün değil. Mevsimsel bir grip virüsüne dönüşen, insanlar arasında dolaşan bu virüse alışmak zorundayız. Virüs bitmeyecek, toplumda dolaşmaya devam edecek. Ben insanlara 1 metreden fazla yaklaşmayacağım. Yaklaşmak zorunda kalırsam da maske takacağım. Genel tedbirler gevşetilecek ama bireysel tedbirleri birkaç yıl uygulamamız lazım."