Bilim Kurulu'nun açıklamalarına tepki: Korona 6 saatte bulaşır da 3 saatte bulaşmaz mı?

Bilim Kurulu'nun açıklamalarına tepki: Korona 6 saatte bulaşır da 3 saatte bulaşmaz mı?
Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Bilim Kurulu üyelerinin pandemi sürecindeki eğitim sistemine ilişkin açıklamalarını eleştirerek, sınıf sayısını, metrekaresini, sınıflardaki öğrenci sayısını bilmeden açıklama yapıldığını ifade etti.

Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel’in "Yarısı evde yarısı okulda gibi bir eğitim düzeni söz konusu olabilir." sözlerini değerlendiren Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, "4 metrekareye bir öğrenci, bir metre mesafe, maskeli öğrenci gibi açıklamaları, okulların koşullarını bilmeden yapıyorlar." diyerek Bilim Kurulu üyelerini de eleştirdi.

SoL’a konuşan ve hiçbir okulun Bilim Kurulu üyelerinin bu açıklamalarındaki kriterlerle eğitime devam edemeyeceğini dile getiren Yıldırım, sınıf sayısını, metrekaresini, sınıflardaki öğrenci sayısını bilmeden yapılan bu açıklamalara tepki gösterdi.

Vardiyalı eğitim sistemi önerisini de değerlendiren Yıldırım, "Bu konuda da benzer bir sıkıntı söz konusu. Günlük 6 ders gören öğrenciler, bu süre yarıya indirilip 3 saat olarak planlandığında 3 saat evde, 3 saat okulda eğitim görebilir ancak.

Fakat burada da bir sorun var. Madem 6 saat eğitim salgın için tehlikeli, aynı tehlike 3 saatlik eğitim sürecinde de söz konusu değil mi, ya da bu değişim sırasında bulaş riski olmayacak mı?" diye sordu.