Bill Gates korona virüs aşısı için tarih verdi

Bill Gates korona virüs aşısı için tarih verdi
Korona virüs salgını için 100 milyar dolar para bağışlayan Microsoft kurucusu Bill Gates, 6-10 hafta içerisinde daha az korona vakasının görüleceğini açıkladı.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, 2019'un son aylarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüs hakkında yeni açıklamalar yaptı. Microsoft'un kurucusu, korona virüs salgınına karşı sakin kalmaları gerektiğini vurgularken, Reddit üzerinden yaptığı canlı yayında korona virüs aşısı için tarih verdi. Geçtiğimiz haftalarda korona virüs aşısının geliştirilmesi için 100 milyon dolar bağışlayan Bill Gates, gelen bir soruya şu şekilde cevap verdi.

Virüse karşı geliştirilen aşılarda ülkelerin iyi bir iş çıkartması durumunda 6 ile 10 hafta içerisinde daha az vaka görüleceğini belirten Gates, "Eğer ülke testlerde iyi bir iş çıkarırsa 6-10 hafta içerisinde tecrit uyguladıklarında çok daha az vaka görecektir ve yeniden açılabilecektir” dedi.

"ÜLKELER BU KONUDA BİRLİKTE ÇALIŞABİLİR"

Slgın vakalarına dikkat çeken Gates, “Teşhis, ilaç ve aşıları çok hızlı bir şekilde ölçeklendirme yeteneğine sahip olmamız gerekiyor. Doğru yatırımlar yapıldığı takdirde bu problemi önleyecek teknolojiler var. Ülkeler bu konuda birlikte çalışabilir" dedi.-