BİM de iktidara baş kaldırdı

BİM de iktidara baş kaldırdı
Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinden olan BİM’in üst düzey yöneticisi Galip Aykaç, BİM’deki fiyat artışlarından dolayı kendilerine gelen şikayetler hakkında açıklamada bulundu.

AKP'yi yerden yere vurdular

Milli Gazete''de yer alan habere göre, Marketler zinciri BİM fiyat artışlarından dolayı kendilerine gelen tepkilere hükümeti hedef göstererek cevap verdi. BİM yöneticisi Galip Aykaç, "Bizi töhmet altında bırakmasınlar...” dedi.

Özellikle et, süt ve yağ fiyatlarına BİM gibi ucuzluğuyla bilinen marketlerde bile dokunulamazken yaşanan bu fiyat artışının nedeni vatandaşlar tarafından merak edilir oldu.

Enflasyon TÜİK’in resmi rakamlarına göre yüzde 19.25 seviyelerinde seyrederken hükümet ekonomi iyi söylemleriyle vatandaşın karşısına çıkıyor. Beştepe''de işçilerle buluşma programında dün konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli gelirimiz Türk Lirası olarak yaklaşık 11 kat yükselirken, asgari ücretin 16 kata yakın artması bunun en somut örneklerindendir. Öyle ki 27 kat artan emekli maaşları vardır.” cümleleriyle vatandaşa seslendi.

BİM YETKİLİSİ FİYAT ARTIŞLARINDAN AKP’Yİ SORUMLU TUTTU

Durum böyleyken vatandaş da BİM gibi zincir marketlere gittiğinde raflardaki fiyat artışlarını şirketin üzerine yıkmaya başladı. Bu konu hakkında gelen şikayetleri paylaşan BİM yöneticisi Galip Aykaç ise topu tekrar AK Parti hükümetine attı.

BİM yöneticisi Galip Aykaç fiyat artışlarıyla ilgili yaptı açıklamada kendisine sorulan “ne oldu da peynir, süt fiyatları arttı?” sorusuna “Bilmiyorlar ki çiğ süt fiyatını devlet artırdı. Ne zaman sıkışılsa bir denetleme başlıyor" şeklinde karşılık verdi.

BİZİ TÖHMET ALTINDA BIRAKMASINLAR

Galip Aykaç katıldığı televizyon perakende sektörünün içinde bulunduğu durumu aktarırken “Merkez Bankası verilerine göre perakende sektöründe net kâr marjı 1.6''dan 1.2''ye düşmüş durumda. Eğer burada bu işler yapılıyorsa bu paralar nerede? Böyle bir dünya yok, lütfen bizi töhmet altında bırakmasınlar... Fahiş fiyatla perakendenin bir alakası yok" diye konuştu.

Bu açıklamasıyla BİM ve benzer marketlerdeki fiyat artışının sorumlusu olarak AK Parti hükümetini hedef gösteren Galip Aykaç “Bu fiyat artışlarıyla bu sektörün uzaktan yakından alakası yok. Bu tamamen bir algı yönetimi, bu algıya biz müsaade etmeyeceğiz" cümleleriyle konuşmasını bitirdi

İlgili Haberler